Koninklijke onderscheiding voor Harmen Teunissen

Foto: A. Westphal-Kreeftmeijer

Burgemeester Lambooij heeft zojuist (dinsdag 19 november) een Koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) uitgereikt aan de heer Harmen Teunissen.

Harmen werd opgewacht door zijn familie, maar ook de leden van Gemengde Zangvereniging De Lofstem, vrijwilligers van de Mariahoeve en leden van de supportersvereniging Blauw-Wit van voetbalvereniging SDC Putten waren aanwezig om bij dit bijzondere moment te zijn.

Hij ontvangt de onderscheiding voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor diverse verenigingen in Putten. Zo heeft de heer Teunissen zich als penningmeester vanaf 1979 tot heden ononderbroken en geheel belangeloos ingezet voor de Gemengde Zangvereniging De Lofstem. En is hij vanaf 2006 vrijwilliger bij Museumboerderij Mariahoeve. In eerste instantie hield hij zich bezig met de renovatie van de boerderij. Nu verricht hij daar alle voorkomende werkzaamheden, met name het onderhoud van de moestuin.

Bij de Verenigde Veluwse Koren zat Teunissen bijna tien jaar (van 2004 tot 2013) in het algemeen bestuur, was hij koormeester en verzorgde hij diverse acties. En in de periode 1980 tot 2001 was hij secretaris van buurtvereniging Marpibema. Door het bestuur werd veel georganiseerd voor de kinderen uit de buurt, zoals een vakantiekamp en een wielerronde.

Ook is Teunissen jaren betrokken geweest bij supportersvereniging Blauw-Wit van voetbalvereniging SDC Putten. Hij hielp met de bouw van een tribune en was zeer actief in het werven van sponsoren voor de vereniging. Ook werd van zijn hulp gebruik gemaakt tijdens diverse activiteiten voor de voetbalvereniging.