Meer geld beschikbaar voor duurzaamheidsleningen

Foto: Pixabay

De gemeenteraad van Putten heeft gisteravond de gemeentelijke begroting unaniem aangenomen. Rond half twee vannacht kon de voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester Lambooij, er een klap op geven.

Er is uitgebreid gedebatteerd en diverse onderwerpen kwamen aan bod. Iedere partij diende wel een aantal moties of amendementen in. Zo diende de ChristenUnie het amendement ‘Duurzaamheid faciliteren mag nog meer’ in. In dit amendement werd gevraagd om het budget van de duurzaamheidslening in Putten de komende jaren structureel te verhogen.

Wethouder ’t Jong gaf aan dat het college op dit moment kijkt naar een groter pakket om duurzaamheid te stimuleren, waarbij niet alleen de gemeente maar ook de provincie bijdraagt. “We staan wel achter de doelstelling van dit amendement. En zijn bereid om het budget voor 2020 aan te vullen tot 1 miljoen euro. Voor de jaren daarna verwachten we met een andere oplossing te komen.” De ChristenUnie ging hiermee akkoord en bracht het amendement gewijzigd in stemming. Met alleen de stemmen van Gemeentebelangen tegen werd het amendement aangenomen. Dit betekent dat meer inwoners van Putten een duurzaamheidslening in 2020 kunnen aanvragen.