‘Niet nog eens tien jaar tegen deze ‘puist’ in ons dorpscentrum aankijken’

Foto: A. Westphal-Kreeftmeijer

Wij Putten heeft gisteravond tijdens de bespreking van de begroting 2020 tot 2023 de motie ‘Niet nog eens 10 jaar’ ingediend. Deze motie ging over het, inmiddels afgebroken, pand op de hoek van de Bakkerstraat met de Verlengde Dorpsstraat.

Met deze motie wil de partij dat de gemeente zich inzet om het mooie dorpscentrum van Putten toegankelijk en aantrekkelijk te houden voor de inwoners, bezoekers en recreanten. “We wachten al meer dan tien jaar op een oplossing om deze puist uit ons dorpsgezicht aan te pakken”, verduidelijkt Luitjes. Door de brand die afgelopen dinsdag heeft gewoed is er nu een nog groter gevaar voor de volksgezondheid ontstaan. Ook de ontstane gevaarlijke verkeerssituatie, waarbij de stoepen niet meer toegankelijk zijn, baart ons grote zorgen.”

Wethouder ’t Jong geeft aan: We hebben al contact gehad met de eigenaar van het perceel en afgesproken dat de brokstukken van de openbare ruimte moeten worden weggehaald. De eigenaar gaf aan dit voor het weekend nog te regelen. Daarmee wordt deze motie overbodig.” Luitjes onderbreekt de wethouder en geeft aan: “Deze motie is zeker niet overbodig. We willen niet nog jaren tegen deze puinhoop aankijken.”

’t Jong reageert: “De situatie is afgelopen dinsdag ingrijpend veranderd waardoor er een nieuwe situatie is ontstaan. Het bouwwerk was het aanzien niet waard en gevaarzetting speelt voor het college zeker een grote rol. Als de eigenaar de brokstukken niet voor het weekend van de openbare ruimte verwijderd, dan zal het college meer dwang uitoefenen. Maar het gemeentebestuur gaat niet over de brokstukken die op het eigen terrein liggen. Dat is aan de eigenaar van het perceel.”

Tijdens de stemming van de motie staakten de stemmen, acht raadsleden stemden voor en acht raadsleden stemden tegen deze motie. Hierdoor wordt de motie aangehouden en deze wordt tijdens de volgende raadsvergadering weer in stemming gebracht.