Uitnodiging voor vaccinatie tegen Meningokokken

Foto: Gemeente Putten

Jongeren uit de gemeente Putten die geboren zijn in 2003 en 2005 worden uitgenodigd om een vaccinatie tegen Meningokokken ACWY te halen. Zij krijgen een uitnodiging vanuit het RIVM thuisgestuurd. De gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD Noord- en Oost-Gelderland) voert de vaccinaties uit.

De vaccinaties vinden plaats op woensdag 19 juni van 14.00 uur tot 17.00 uur en van 18.00 uur tot 20.00 uur bij het Centrum voor Jeugd en Gezin dat is gevestigd in Stroud aan de Brinkstraat 91.

Een vaccinatie beschermt tegen ernstige en besmettelijke infectieziektes. Veel van deze ziektes kennen we nu bijna niet meer. Met een vaccinatie beschermt de gevaccineerde niet alleen zichzelf, maar ook anderen. Bijvoorbeeld ernstig zieken en baby’s die (nog) niet gevaccineerd kunnen worden. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat infectieziekten geen kans krijgen in Nederland.

Betrouwbare informatie over vaccineren en de afzonderlijke vaccinaties zijn te vinden op de website www.rijksvaccinatieprogramma.nl. Ook is het mogelijk om voor meer informatie contact op te nemen met de GGD via telefoonnummer 088 443 3100 (voor 4 tot 18 jarigen). De GGD is hiervoor elke werkdag bereikbaar tussen 08.00 uur en 12.00 uur. Voor vragen over vaccinaties van kinderen van 0 tot 4 jaar kunnen belangstellenden terecht bij de Icare JGZ Putten aan de Brinkstraat 91.

Jongeren onder de 18 jaar die een vaccinatie hebben gemist en die alsnog willen halen, kunnen ook contact opnemen met de GGD.