Toon Kuijt schrijft boek over zijn jaren bij Bosbad Putten

Foto: Redactie

Toon Kuijt is van 1972 tot 2014 werkzaam geweest bij Bosbad Putten. Hij heeft altijd gezegd dat hij ooit een boek wil schrijven over de ervaringen die hij daar in al die jaren heeft opgedaan. En dat heeft Kuijt inmiddels gedaan.

Toon Kuijt vertelt: “Wat is er veel veranderd en wat hebben we veel meegemaakt. Van verbouwingen tot de introductie van nieuwe lessen, zoals babyzwemmen, aquajogging en zwemmen voor ouderen en gehandicapten. Bijna iedereen heeft in het Bosbad leren zwemmen en ik heb aan heel veel kinderen zwemles gegeven. Ik kan me ook nog de avonden herinneren dat de kantine bomvol zat tijdens de wereldkampioenschappen voetbal in 1974. Dat waren mooie avonden.”

“Na het overlijden van Koster werd ik in 1981 manager van het Bosbad. Sindsdien ben ik de bezoekersaantallen handmatig gaan bijhouden. Zo konden we iedere 100000 bezoeker in het zonnetje zetten. In 1989 werd het subtropische bad geopend. Dat werd een enorm succes en daardoor kon in de jaren negentig de subsidie van de gemeente naar beneden. De Eemhof was onze grootste concurrent in die jaren. Toen bedachten we de honderd badenboekjes en dat was een gouden greep. Maar liefst zeventien VVV in de regio verkochten kaartjes van het Bosbad.”

Kuijt vervolgt: “Vroeger lieten we de buitenkant gewoon schilderen als het nodig was. Later kwam de tijd dat we eerst offertes aan moesten vragen. Ik probeerde wel altijd de centen in Putten te houden door zoveel mogelijk Puttense bedrijven in te schakelen. Ik heb heel wat bouwvergaderingen bijgewoond. Ik was niet technisch maar door goed naar de mensen te luisteren leerde ik enorm veel.”

In ‘Mijn jaren bij Bosbad Putten’ komen heel veel anekdotes voorbij en wordt er dieper ingegaan op de verschillende verbouwingen die het Bosbad in de loop der jaren heeft ondergaan. “ Ik zou een boek schrijven voor mijn kinderen en kleinkinderen. Toen mensen in mijn omgeving aangaven dit boek ook wel te willen lezen ben ik de mogelijkheden gaan bekijken om het boek uit te geven. Nu ligt het boek in een aantal Puttense winkels. Ik hoop dat veel mensen plezier beleven aan dit boek vol herinneringen.”

Het boek ‘Mijn jaren bij Bosbad Putten’ van Toon Kuijt is verkrijgbaar bij de Bruna, Het Boekpunt, Ko Jager en PLUS Dee Putten. Ook is het boek te bestellen bij Toon Kuijt zelf via het emailadres [email protected]. Het boek kost 12.50 euro en van ieder verkocht exemplaar wordt een gedeelte afgedragen aan KWF Kankerbestrijding.