Stationsstraat afgesloten voor vrachtverkeer

Foto: Redactie

De Stationsstraat is sinds vandaag, zaterdag 15 december, afgesloten voor vrachtverkeer. Vrachtwagens die van en naar bedrijventerrein Keizerswoert willen rijden, moeten gebruik maken van de Henslare. 

Om de Stationsstraat te ontlasten heeft het college besloten tot deze maatregel. “Het college wil wat vaart maken. We hebben gevraagd aan Pasman Putten of zij voor stickers op de verkeersborden wilden zorgen en zij zullen vandaag alle borden van stickers voorzien. Omdat de raad geld beschikbaar moet stellen voor nieuwe verkeersborden heeft het college besloten om vandaag al deze tijdelijke maatregel te treffen voor het weren van vrachtverkeer. Dit onderwerp staat op de agenda voor januari. Als de raad dan instemt kunnen we de borden pas bestellen en dan zijn we al gauw weer een half jaar verder voordat de definitieve maatregel genomen kan worden. Daar wilden we niet op wachten”, aldus Koekkoek.

Wethouder Koekkoek heeft vanmorgen geholpen bij het plaatsen van het eerste bord op de rotonde van de Oude Rijksweg met de Dorpsstraat en de Stationsstraat. Met een hoogwerker kon de wethouder het verkeersbord plaatsen. De rest van de dag volgen de overige borden die nodig zijn om het verkeer erop te wijzen dat al het vrachtverkeer (met uitzondering van bestemmingsverkeer) niet meer welkom is op de Stationsstraat.