Digitale Werkplaats voor mensen die het lastig vinden om met digitale apparatuur te werken

Foto: Pixabay

Steeds meer mensen vinden het moeilijk om met de computer, tablet of smartphone te werken. Dat is lastig, want banken, de overheid en andere organisaties en instanties stoppen bijvoorbeeld met het versturen van “papieren post”. Als zij dit nog wel doen moet hier vaak voor betaald worden.

Mensen die niet overweg kunnen met digitale apparatuur kunnen ook in de problemen komen als mensen die hen altijd helpen wegvallen. En daarom start Stichting Welzijn Putten met een Digitale Werkplaats.

In de Digitale Werkplaats kunnen mensen terecht die het lastig vinden om met digitale apparatuur te werken. Met elkaar en een vrijwilliger kunnen zij apparaten zoals een laptop en een tablet gaan ontdekken.

Bezoekers kunnen hun eigen apparaten meenemen, maar er zijn ook laptops en een tablet aanwezig. De Digitale Werkplaats is geen les, cursus of spreekuur om technische problemen te verhelpen, maar echt een plek om te oefenen, vragen te stellen en de computervaardigheden bij te houden.

Mensen die graag een cursus willen volgen in het leren omgaan met de computer kunnen zich aanmelden bij de Bibliotheek Noordwest Veluwe voor de cursus Klik&Tik. Dit is een cursus die in samenwerking met SWP wordt georganiseerd en waar mensen de beginselen van het leren werken met de computer in hun eigen tempo kunnen leren.

De Digitale Werkplaats van SWP is vanaf dinsdag 6 november elke dinsdagmiddag gratis toegankelijk van 15.00 uur tot 16.30 uur. Voor meer informatie over de Digitale Werkplaats kan contact worden opgenomen met Tanja van Driel van SWP via tel: 0341-357078.