Themabijeenkomst Draagdoeken bij Kids & Koffie

Foto: Eigen foto

De tweede themabijeenkomst van Kids & Koffie in Stroud wordt gehouden op woensdag 7 november is de tweede themabijeenkomst van Kids & Koffie in Stroud in Putten. Het thema is ‘Draagdoeken’.

Draagconsulente Hanneke Bos-van Dijk van Het Torenkamertje komt vertellen over hoe en waarom draagdoeken te gebruiken. Negen maanden zit een baby zo veilig als maar kan. Daarna vormt de geboorte een grote overgang en hebben baby’s behoefte aan veel en intiem contact met de ouder, dat wordt ook wel huidhonger genoemd. Wanneer de baby in een draagdoek wordt gedragen ruikt de baby de geur van de moeder, hoort haar hartslag en voelt haar lichaamswarmte en haar bewegingen. Dit versterkt de aanmaak van oxytocine bij moeder en kind, een hormoon dat ervoor zorgt dat de band tussen beiden wordt versterkt.

Het Torenkamertje staat voor veel verschillende dingen, maar allemaal vanuit respect naar het kindje en het ouderschap. Hanneke Bos vertelt graag over dragen en hoe dit een ouder kan helpen, maar ook over de voordelen die het heeft voor de baby. Als gediplomeerd draagconsulent benoemt ze veel voordelen van ergonomisch dragen, zoals dat een huilende baby tot rust komt door de bewegingen die hij voelt tijdens het dragen en dat darmkrampjes veel minder worden door de schommelingen in een draagdoek.

Kids & Koffie is een wekelijkse inloopochtend op woensdag van 10.00 uur tot 11.30 uur in Stroud waar ouders/verzorgers van jonge kinderen de kans hebben om elkaar te ontmoeten in een informele omgeving. De kinderen kunnen spelen met het aanwezige speelgoed.

Kids & Koffie is geheel gratis en toegankelijk voor alle belangstellenden met en zonder kind(eren). Op de eerste woensdag van de maand organiseren de initiatiefnemers beurtelings een themabijeenkomst en op de derde woensdag van de maand verzorgen de moeders Patricia en Esther een knutselactiviteit.

Kids & Koffie is een activiteit voortkomend uit samenwerking tussen Bibliotheek Noordwest Veluwe, Buurtzorg Jong, Moeders Informeren Moeders, Icare JGZ, Stichting Welzijn Putten en een aantal betrokken en enthousiaste vrijwilligers.