Elianne is te zien in het televisieprogramma ‘Lief Dagboek’

Foto: NTR

In het televisieprogramma Lief dagboek lezen mensen voor uit de dagboeken die ze in hun puberteit schreven. Voor het eerst, voor een volle zaal publiek. Spannende, onthullende en gênante verhalen. Verrassend, maar vaak toch ook heel herkenbaar.

We zijn allemaal puber geweest. Iedereen kent de onzekerheid over jezelf, het zoeken naar een identiteit, de worsteling met seksualiteit, de soms moeizame verhouding met ouders en de wereld om je heen. Sommigen van ons schreven de heftigste gevoelens destijds van zich af in een dagboek. Of in liedjes of in dichtvorm. Maar altijd met het idee dat ze door niemand gelezen zouden worden. Maar die puberteit ligt achter ons. Nu is het tijd om elkaar en de pubers van nu te laten zien dat we allemaal door zo’n puberende periode gaan en er ondanks alles als volwassenen uitkomen.

Onder leiding van presentator Marc-Marie Huijbregts lezen gewone volwassenen in het theater voor uit hun dagboeken. Zo was de woedende puber Elianne uit Putten zo onhandelbaar dat haar ouders haar naar de dokter stuurden. Elianne is te zien in de tweede aflevering die op zondag 4 november wordt uitgezonden.

In Lief dagboek zijn niet alleen deze optredens te zien, maar ook portretten van de voorlezers en hoe ze zich met Marc-Marie en een dramaturg voorbereiden op hun performance. Bovendien worden de reacties van ouders en anderen die voor het eerst kennismaken met de dagboekgeheimen getoond.

Lief Dagboek is elke zondag van 28 oktober tot en met 2 december te zien om 21.20 uur op NPO1.