Mariahoeve viert het jaarlijkse knolletjesfeest

Foto: Mariahoeve

Het jaarlijkse knolletjesfeest wordt aanstaande zaterdag (27 oktober) gehouden op de Mariahoeve.

Vroeger werden de akkers na de oogst van het koren vaak ingezaaid met knollen of snijrogge. Zij werden gebruikt als groenvoer voor de melkkoeien als ze van de weide naar de stal gingen en werden vaak ook door de schooljeugd van het land gehaald als hapje voor onderweg.

Vanaf 11.00 uur zijn er diverse activiteiten, zoals proeven van Stoppelknollen en diverse kraampjes met koopwaar. Bezoekers kunnen het museum bekijken onder leiding van een ervaren gids. De eerste rondleiding start om 11.00 uur en de laatste rondleiding wordt rond 15.00 uur gegeven.

Ook aan de inwendige mens is gedacht, zo is er voor de liefhebbers erwtensoep verkrijgbaar, maar ook broodjes hamburger worden verkocht. Slager Dijkhuis is weer met een varken op de leer ( ladder) aanwezig en het vlees wordt afgesneden en verkocht. Ook neemt hij balkenbrij, spek en worst mee dat te koop wordt aangeboden.

In de Schenkerij kunnen bezoekers terecht voor een kopje koffie met wat lekkers of erwtensoep.

Iedereen is welkom om op zaterdag 27 oktober tussen 11.00 uur en 16.00 uur nostalgie te komen proeven op de Mariahoeve. De Mariahoeve is te vinden aan de Kiefveldersteeg 11 in Putten.