Jubileum poloclub uitzonderlijk goed bezocht

Foto: Polo Club Midden-Nederland

Afgelopen weekend werd er polo gespeeld op de pampa’s in Putten. Op het terrein van Stal Lozeman tegen de grens met Nijkerk streden 6 internationale poloteams om de felbegeerde cup van de Polo & Country Fair.

Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door Polo Club Midden-Nederland om de sport polo te tonen aan het publiek en dat is dit jaar bijzonder goed gelukt. De leden van de poloclub zijn maanden bezig geweest met de voorbereiding en met het mooie weer als cadeau leverde dat 1800 bezoekers op in twee dagen.

Polo is een mengeling van hockey en rugby, maar dan gespeeld op een paard met een snelheid van 40 tot 60 km per uur. Polo heeft alles in zich wat een sport aantrekkelijk maakt. Kracht, snelheid, spanning en risico. Het wordt daarom ook wel vergeleken met ijshockey te paard. Veel respect was er voor de paarden die bloedsnel kunnen draaien en accelereren en de spelers met hun behendigheid en lef. Er is dit jaar een EK polo en Nederland zendt een heren en damesteam af dus we draaien internationaal volop mee.

Polo Club Midden-Nederland bestaat nu 5 jaar en dit jubileumweekend was de kers op de taart. De enthousiaste commentator wist het publiek als geen ander te betrekken bij het spel en de toeschouwers zaten op het puntje van hun strobaal. Teamsponsors Drieklomp Makelaars, Van der Gang watches en Jacob Schaap Land Rover waren zeer tevreden over de prestaties van hun teams, maar het was het team van Bodegas Salentein wat er dit jaar met de cup vandoor ging.

Naast de polowedstrijden was er een Country Fair met tientallen kraampjes, roofvogels van Birdlive, ponyritjes en kon het publiek meerijden in de Land Rover Experience. Huis de Salentein verzorgde de inwendige mens met Argentijnse lekkernijen en haar eigen wijnen. Zo hadden de toeschouwers het druk, want in de pauzes moesten de pollen op het speelveld weer teruggetrapt worden bij de traditionele treading-in. Het poloseizoen wordt eind deze maand afgesloten, de paarden gaan op rust en volgend jaar april is het tijd voor het volgende poloseizoen.

Reacties

article
6647
Polo & Country Fair
Afgelopen weekend werd er polo gespeeld op de pampa’s in Putten. Op het terrein van
https://putten.nieuws.nl/nieuws/6647/jubileum-poloclub-uitzonderlijk-goed-bezocht/
2018-09-03T16:30:01+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/274/2018/09/03162821/36PNN18-Poloclub.jpg
Bodegas Salentein, Polo & Countryfair, Polo Club Midden-Nederland, putten
Nieuws, Sport