Ruim 400 leerlingen bezoeken schoolvoorstelling Groevenbeek Klassiek

Foto: Cultuurkust

Het begint al een behoorlijke traditie te worden; de schoolvoorstelling die Cultuurkust houdt op Groevenbeek Klassiek. Ook dit jaar was er weer een educatieve muziekvoorstelling voor leerlingen van basisscholen uit Ermelo en Putten.

Afgelopen vrijdag (31 augustus) stroomde het terrein van Groevenbeek vol met ruim 400 leerlingen van negen verschillende basisscholen. Ze bezochten de feestelijke voorstelling ‘De zilveren bruiloft van Johann Sebastian Bach’ van Ars Musica.

Met deze educatieve voorstelling onder leiding van artistiek leider Patrick van der Linden maken de kinderen kennis met Bach, zijn familie en natuurlijk met zijn muziek. Vier zangers en twee instrumentalisten speelden en zongen allerlei muziek van Bach. Tussendoor werden scènes uit zijn leven gespeeld.

Aan het einde van de voorstelling mochten de leerlingen meedoen en zongen zij gezamenlijk een lied dat ze hadden ingestudeerd. Dit kinderprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met Cultuurkust en Klop Orgel- en klavecimbelbouw.

Reacties

article
6641
Groevenbeek Klassiek
Het begint al een behoorlijke traditie te worden; de schoolvoorstelling die Cultuurkust houdt op Groevenbeek
https://putten.nieuws.nl/nieuws/6641/ruim-400-leerlingen-bezoeken-schoolvoorstelling-groevenbeek-klassiek/
2018-09-03T10:25:33+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/274/2018/09/03102450/36PNN18-Groevenbeek-klassiek-schoolvoorstelling-1.jpg
Ars Musica., Cultuurkust, Ermelo, Groevenbeek Klassiek, putten, ‘De zilveren bruiloft van Johann Sebastian Bach’
Lokaal, Nieuws