Oogstfeest bij de Mariahoeve

Foto: Eigen foto

Het jaarlijkse oogstfeest wordt morgen (zaterdag 4 augustus) op het evenemententerrein van Museumboerderij Mariahoeve gehouden. Oude tijden herleven deze dag.

Workshops maaien met de zeis en met de zicht, ouderwets oogsten en vele andere demonstraties zijn er te zien. Oude ambachten, klederdrachten en diverse kraampjes zullen het terrein van de Mariahoeve bevolken. Ook zijn er diverse tractoren te bekijken en te horen.

De vele marktkramen zorgen voor een diversiteit aan producten. Er wordt ouderwets houtsnijwerk gemaakt en manden gevlochten, ook andere oude ambachten zijn aanwezig. Een optreden van de Puttense Boerendansers zal ook niet ontbreken op deze dag. Voor de kinderen is er een springkussen en zal er een schminker aanwezig zijn. Ook wordt er een demonstratie met een miniballon gegeven.

Elk kwartier vindt er een rondleiding plaats door het museum onder leiding van een gids. Hoogtepunt van deze dag zal dit jaar een heuse veiling zijn. Om 13.00 uur zal ’t Erfhuus bij opbod oude en wat nieuwere spullen gaan verkopen.

Tevens is er Melkmoes volgens oud Veluws recept te koop, evenals zelfgemaakte boerenjongens en advocaat. Natuurlijk is er ook wat lekkers bij de koffie en zijn er voor de lunch broodjes hamburger en friet te koop.

De Mariahoeve is te vinden aan de Kiefveldersteeg 11 en bezoekers zijn welkom van 10.00 uur tot 16.00 uur. Het parkeergeld bedraagt 1 euro.

Reacties

article
6428
Mariahoeve
Het jaarlijkse oogstfeest wordt morgen (zaterdag 4 augustus) op het evenemententerrein van Museumboerderij Mariahoeve gehouden.
https://putten.nieuws.nl/nieuws/6428/oogstfeest-bij-de-mariahoeve-2/
2018-08-03T15:59:52+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/274/2018/08/03155722/31PNN18-Oogstfeest-Mariahoeve.jpg
Kiefveldersteeg 11, Mariahoeve, Oogstfeest, putten
Lokaal, Nieuws