Stroud maakt theaterprogramma bekend

Foto: Redactie

Het programmaboekje van Theater Stroud waarin alle voorstellingen voor het komend theaterseizoen zijn te vinden wordt volgende week huis-aan-huis verspreid. Kaarten kunnen vanaf 1 juni worden gereserveerd via de geheel vernieuwde website www.theaterstroud.nl.

Programmeur van Theater Stroud Rosemarie Landman en voorzitter Astrid van Schaik bespreken alvast wat details. “We hebben maar liefst achttien voorstellingen ingekocht voor het seizoen 2018-2019. Inkopen werd makkelijker omdat we door de nieuwe theaterzaal meer mogelijkheden hebben. Voorheen kreeg ik vaak nul op het rekest maar nu kan ik veel meer programmeren”, vertelt Rosemarie Landman, die al vele jaren het programma voor Stroud samenstelt. “We zijn blij dat we weer terug zijn in ons eigen theater en we hebben parels van artiesten en een prachtig programma voor volgend jaar.”

Als hoogtepunt noemt Rosemarie het muziektheater van Simon and Carfunkel. “Dat is een grote buitenlandse productie waar veel mensen uit heel Nederland op af zullen komen. De tributeband uit London treedt in Nederland alleen op in februari en maart 2019. En ik heb hen vast kunnen leggen voor Stroud. Zij vertellen het hele verhaal. Een Westend musical in Putten, dat is echt heel bijzonder.”

Rosemarie vervolgt: “Maar het seizoen wordt geopend door Syb van der Ploeg met Sportsound. Hij treedt samen met Wiebe Kaspers op en laat ons highlights vanuit de sport zien. Cabaretier Alex Ploeg komt met zijn eerste avondvullende programma. Deze jonge cabaretier heeft in 2016 al de publieksprijs van Cameretten gewonnen en is te zien in het televisieprogramma Klikbeet. Alex Ploeg zou wel eens een hele grote kunnen worden.”

Ook de laatste voorstelling van het seizoen wordt even aangestipt. “Dat is de jeugdvoorstelling ‘De kunst van het lezen’ door Paul van Loon. Hierin zien we dat vriendjes iemand helpen met lezen. Deze voorstelling is echt de moeite waard. Er komt een driekoppige band en na afloop houdt Van Loon een signeersessie. De Bruna komt boeken verkopen.”

“Verder geven Speelman en Speelman een theaterconcert. Deze twee heren zijn zich aan het vernieuwen. Zij komen naar Putten met een toetsenist en het accent ligt deze keer op hun stemmen. En Veldhuis en Kemper komen naar Putten. Zij zijn hier nooit eerder geweest. Het ‘Techno cabaret’ van Matroesjka zorgt voor rauwe humor en spetterend samenspel. Dat is een heel grappige voorstelling waarin loepzuiver wordt gezongen. Maar ook de voorstelling ‘Robert Long 75 jaar’ is de moeite waard. Julia Herfst en Maaike Widdershoven komen met een combo en verzorgen dit muziektheater. In 2019 zou Robert Long 75 jaar geworden zijn. Dat is de reden voor deze voorstelling.”

Rosemarie vervolgt: “Ook staat het toneelstuk ‘Een goed mens’ op het programma. Dit humoristische stuk is speciaal voor Aart Staartjes geschreven en wordt opgevoerd door Aart Staartjes en Victor Reinier. Martijn Koning en Ozcan Akyol treden komend seizoen ook op in Theater Stroud en Scrum bouwt een eigen kroeg op het podium waarin ze proosten op de liefde, vriendschap en muziek. Er is een nieuwe zanger en deze band weet steeds meer mensen te raken. ‘Niet Schieten’ verzorgt de cabaretvoorstelling ‘Tijd voor een trio’ en Iris Hond geeft een pianoconcert. Zij is een heel goed pianiste die werkelijk overal speelt. Van Broekhuizen en Bak komen met cabareteske klassieke kamermuziek. Dat staat in januari op het programma als een soort nieuwjaarsconcert.”

Van Schaik vult aan: “Eind januari wordt er een lezing gegeven met muzikale omlijsting. Wij gaan bekende Puttenaren een podium bieden waarbij we de podiumkunst niet uit het oog verliezen. Dit jaar wordt Evert de Graaf gekoppeld aan de professionele pianist Jean van Vugt. Dit is een nieuw initiatief in het nieuwe Stroud. We gaan voor bruisend en verbindend. Ook dit jaar worden er weer een aantal voorstellingen gekoppeld aan het project ‘Adopteer een voorstelling’. Maar die informatie kunnen we pas aan het begin van het theaterseizoen geven. We gaan hierover brainstormen in de zomermaanden.”