Al tien kinderen via het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds in Putten geholpen

Foto: Redactie

Het JSCF (Jeugdsport en cultuurfonds) is in januari dit jaar van start gegaan in Putten. Al ruim 220 gemeenten doen hieraan mee. In Putten hebben inmiddels een paar gezinnen de weg gevonden naar het JSCF, toch mogen dit er nog veel meer worden.

Waarom is het JSCF zo belangrijk? Omdat ieder kind moet kunnen sporten of aan cultuur kunnen doen. Maar lang niet alle kinderen hebben gelijke kansen. Dat kan aan van alles liggen, maar nooit aan de kinderen zelf. Als het over sport en cultuur gaat, geven het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds juist die kinderen een extra kans. Een kans die ze anders niet zouden krijgen, omdat bijvoorbeeld het lidmaatschap van een sportvereniging niet kan worden betaald.

Kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar, waarvan de ouders weinig geld hebben, komen hiervoor in aanmerking. Denk hierbij aan gezinnen die leven van een uitkering, in de schuldsanering zitten of een inkomen hebben onder 120 procent van het sociaal minimum. Alle kinderen uit het gezin komen in aanmerking. De bijdrage van Jeugdsportfonds Gelderland bestaat uit een vergoeding voor het sportlidmaatschap (en daarnaast eventueel de aanschaf van sportartikelen) tot maximaal 225 euro per jaar per kind. Voor het Jeugdcultuurfonds is dat maximaal 425 euro per jaar. Jaarlijks wordt opnieuw bekeken of het kind voor een nieuwe bijdrage in aanmerking komt.

Ouders kunnen zelf geen aanvraag indienen bij het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds, maar kunnen wel een intermediair benaderen als zij verwachten dat hun kinderen in aanmerking komen voor het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds. Voorbeelden van intermediairs die een aanvraag kunnen indienen zijn: een leerkracht van school, een gezinsvoogd, de (school)arts, een jeugdwerker of een (jeugd)hulpverlener.

Neem voor meer informatie contact op met het lokaal aanspreekpunt van de gemeente Putten: Stichting Welzijn Putten / Tanja van Driel. E-mail: [email protected] of 0341-357078