Maak je eigen zenuwspiraal in de bibliotheek

Foto: Archief

Kun jij zonder te bibberen het einde van de spiraal bereiken? Iedereen kent hem wel: de zenuwspiraal waarbij de spelers de kronkelende staaf met een kleine ring moeten volgen, zonder de staaf te raken. Een vaste hand hebben is hierbij van groot belang.

Kom in de meivakantie zelf het behendigheidsspel met een zenuwdraad maken in de Digital Hangout in de bibliotheek.

Een zenuwspiraal is heel eenvoudig te maken. In principe is het niet meer dan een stroomkring met een lampje (of zoemer), een batterij en een schakelaar die gevormd wordt door de spiraal en de ring. Het is leuk om zoiets zelf te maken, omdat je het erna ook nog kunt gebruiken.

Deelnemers krijgen van de bibliotheek alle materialen om één bibberspiraal te maken (MDF-plaat, aluminium draad, batterijhouder, stroombron, minizoemer, kroonsteen). Ook een priem, rondtang, striptang, schroevendraaier, schaar en plakband zijn aanwezig. Neem zelf twee AA batterijen 1,5 V mee.

Deze workshop is voor kinderen van 9 tot en met 14 jaar (onder begeleiding van een volwassene) en wordt op dinsdag 1 mei gehouden in de bibliotheek van Putten. Het begint om 13.30 uur en duurt tot 15.00 uur. De kosten voor deze workshop bedrage 3.95 en kaarten zijn verkrijgbaar via www.ticketkantoor.nl/shop/Zenuwspiraal.