Gereformeerde Kerk vraagt aandacht voor het belang van de kerk

Foto: Kerkbalans Putten

In Putten hebben afgelopen zaterdag (20 januari) de klokken geluid van de Gereformeerde Kerk aan de Achterstraat. Hiermee luidde de Gereformeerde Kerk letterlijk de Kerkbalans 2018 in, een actie om binnen de kerk een financiële bijdrage op te halen.

Dankzij Kerkbalans kunnen kerkgemeenschappen functioneren en kunnen zij hun maatschappelijke functie blijven vervullen. Kerkbalans is een landelijke campagne en initiatief van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland en de Oud-Katholieke Kerk. Met meer dan 2000 deelnemende kerken is het de grootste fondsenwervende actie in Nederland. De kerk heeft een onmisbare plek in de samenleving. Omdat de lokale kerk zonder bijdragen van de leden niet kan bestaan, is er de Actie Kerkbalans.

Door de klokken te luiden, vraagt De Gereformeerde Kerk aandacht voor het belang van de kerk. “De kerk is een plek om tot jezelf te komen of juist anderen te ontmoeten. Waar mensen een luisterend oor vinden, maar ook stilte om te bezinnen. Een plek om te vieren en te geloven. Waar mensen bemoedigd worden en geïnspireerd raken. Maar ook een plek waar mensen voor anderen bidden en klaarstaan met praktische steun. Voor iedereen, lid of niet. Waar men samen een gemeenschap vormt, die graag geeft aan anderen”, aldus de organisatie van de Kerkbalans in Putten.

De actie loopt van 20 januari tot en met 3 februari 2018.