Veilig fietsen in Putten

Foto: Redactie

In januari start de nieuwe campagne: ‘Soepel Oversteken’. Op dinsdag 23 januari en dinsdag 6 februari vraagt de gemeente samen met de mensen van Plan to Behaviour aandacht voor de verkeersveiligheid.

“Het nieuwe jaar is alweer even begonnen en dat betekent dat de jongeren ook weer veel op de fiets zitten, van en naar school. In 2017 hebben we ook al acties gevoerd, op het oversteekpunt van de Oude Rijksweg. Fietsers kregen tips om veilig over te steken. Dat gaan we nu weer doen”, aldus Etienne Kreutzer, gedragsdeskundige bij Plan to Behaviour. “Ons team staat daar weer klaar om fietsers te voorzien van praktische tips en te horen wat zij allemaal tegenkomen op de fietsroute naar school. Ook laten we zien hoe groot het middeneiland op de Oude Rijksweg is, zodat fietsers goed in kunnen schatten hoe ze veilig over kunnen steken. We hopen veel fietsers en overige weggebruikers te zien, zodat we hen goed kunnen informeren. We willen hiermee de veiligheid van alle weggebruikers verhogen. ”

Deze acties zijn tevens bedoeld om de nieuwe campagne ‘Soepel Oversteken’ te introduceren. “Vanuit deze campagne gaan we nog een aantal activiteiten organiseren waar we de hulp van de leerlingen hard bij nodig zullen hebben.”