Feestelijke openstelling van de Henslare

Sinds afgelopen donderdag (21 december) is de Henslare officieel opengesteld voor al het verkeer. Wethouder Gerritsen heeft onder toeziend oog van het voltallige college, betrokken partijen en omwonenden de openingshandeling verricht.

Na een toespraak waarin Gerritsen vertelde dat door de sneeuwval van vorige week en wat wateroverlast de Henslare nog niet helemaal klaar was voor de definitieve oplevering. vertrokken de collegeleden met alle genodigden voor een rondrit met arrenslee en paardentram over het nieuwe weggedeelte. Bij terugkomst van de rondrit opende de wethouder een hek en hiermee was de weg geopend. De Henslare is aangelegd als ontsluitingsweg van industrieterrein Keizerswoert en woonwijk Bijsteren en om de leefbaarheid en verkeersveiligheid in Steenenkamer en van de Stationsstraat te vergroten.

In februari 2017 is gestart met de doortrekking van de Henslare vanaf de Stenenkamerseweg tot aan industrieterrein Keizerswoert. De Henslare is aangesloten op de Stationsstraat met een nieuw aangelegde rotonde. Ook is de Stationsstraat tussen de spoorlijn en de rotonde met de Jan Nijenhuisstraat/Industrieweg aangepast. Om de nieuwe rotonde ruimtelijk in te passen en om de veiligheid voor fietsers te verbeteren, is de hoofdrijbaan verlegd. Verder is er gedeeltelijk een parallelweg voor de woningen aangelegd. Gelijktijdig is het rioleringssysteem aangepast en is de afvoer van regenwater van de weg afgekoppeld van het riool.

Voor de totale kosten voor grondverwerving, infrastructurele werken en voorbereidingskosten is een bedrag van 5,5 miljoen euro geraamd. De provincie Gelderland heeft een subsidie van 700.000 euro beschikbaar gesteld. Het Waterschap Vallei en Veluwe verstrekt een afkoppelbijdrage voor regenwater van ruim 16.500 euro.

De werkzaamheden aan de Henslare worden na de winter weer opgepakt en dan zullen alle oneffenheden die er nu nog zijn worden opgelost.