Politie neemt afscheid van collega Gert van Dijkhuizen

De politie nam afgelopen donderdag afscheid van hun collega Gert van Dijkhuizen. Van Dijkhuizen ging met pensioen en zijn collega’s hebben dat niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Hij werd, samen met zijn vrouw Anneke, thuis opgehaald door een dienstauto en begeleid door drie politiemotoren kwam hij bij het politiebureau in Putten aan. Daar stonden zijn collega’s hem al op te wachten. Hij werd met applaus ontvangen en kreeg van wijkagent Johan Wakker een afscheidscadeau namens alle collega’s aangeboden.

Er stond een Rolls Royce Silver Shadow klaar om een route door het dorp te rijden. Ook hier werd hij begeleid door heel veel dienstauto’s en de drie motoren. Halverwege de rijtoer kwam het gezelschap met sirenes en zwaailichten aan bij het gemeentehuis waar burgemeester Lambooij Gert en Anneke al stond op te wachten.

“Ik zal het werk wel missen”, geeft Gert van Dijkhuizen aan. “Zoals bijvoorbeeld de woensdagen op de markt. Daar hoorden we nog wel eens wat. Kwamen regelmatig mensen naar ons toe die dan iets vertelden onder het mom van ‘moet je luisteren, bij ons in de straat….’. Dan zei ik tegen Roel (wijkagent Van de Veen. red.) dat we daar maar eens even heen moesten gaan.” Van Dijkhuizen vervolgt: “De nacht dat er bij een nertsenfokkerij nertsen zijn losgelaten door activisten zal me ook altijd bijblijven.  Stoffel (Mulder BOA. red.) en ik waren daar als eerste aanwezig en we wisten niet wat we zagen. Heel veel jonge Zweedse en Noorse activisten liepen daar rond en we zagen een bus met een bestuurder klaarstaan om zo snel mogelijk te kunnen vertrekken. Met hen communiceren was onmogelijk en toen heb ik de sleutels van de bus gepakt en in mijn broekzak gestopt. Toen de activisten in de bus stapten en ‘drive, drive’ riepen, zei de buschauffeur ’I have no keys’. En dat klopte want die zaten in mijn broekzak. Ook buurtbewoners waren inmiddels gekomen om te helpen en achter me stond een boer met een klomp in zijn opgeheven hand. Hij zei tegen me: ‘als jij niet slaat, sla ik wel’.”

Burgemeester Lambooij sprak zijn waardering uit over de twintig dienstjaren die Gert van Dijkhuizen in Putten heeft doorgebracht en overhandigd hem een bijzonder cadeau. Gert van Dijkhuizen was hier erg blij mee. “Dit had ik niet verwacht, maar vind het wel heel mooi om mee te maken.”