Drukke nacht voor politie

Foto: Redactie

Wijkagent Jelle van Heerikhuize meldt op twitter een drukke nachtdienst te hebben gehad. Na een melding dat er een man in Putten vanuit het centrum richting de Garderenseweg liep met een geweer in zijn sporttas is de politie ter plaatse gegaan.

“Na op de laatst bekende locatie een zoekslag te hebben gemaakt kwam de aap uit de mouw. Het ging om een puber met luchtdrukwapen in sporttas. Prima knul maar onhandige actie, zonder énig kwaad in de zin. Een reprimande en een gesprek met de ouders volgt nog”, aldus Van Heerikhuize.

Later in de nacht merkte een BOA in Putten een verdachte auto op, die geparkeerd stond aan de Bakkerstraat. “Na een kentekencheck bleek deze auto een spoor van ellende in Zuidwest Nederland achter te hebben gelaten, wat betreft diefstallen en inbraken. En de bestuurder is alom bekend. In de auto werden inbrekerswerktuigen aangetroffen, dus voldoende reden om de man uit Litouwen aan te houden. Het is de zoveelste keer dat de man wordt aangehouden voor ditzelfde feit. De werktuigen lagen verstopt in de ruimte voor het reservewiel in de kofferbak van diens auto. De inbrekerswerktuigen zijn in beslag genomen. De eigenaar doet afstand en een bekeuring volgt. Vermoedelijk is afgelopen nacht een en ander aan narigheid voorkomen door de oplettendheid van onze BOA”, aldus Van Heerikhuize.

Daarna kon de politie door naar de volgende klus. Er waren mogelijke inbrekers overlopen aan de Slangenkamp in Putten. “In de omgeving troffen collega’s twee jongemannen aan die aan het signalement voldeden. Even vlot als de collega’s de jongelui aantroffen, waren ze rennend verdwenen door enkele tuinen. Even verderop werden ze een voor een uit de struiken gevist; zwetend, buiten adem, kleren besmeurd en gescheurd. Van een inbraak was echter geen sprake, het waren eerder baldadige pubers. Met een bekeuring slenterden ze huiswaarts.” Als klap op de vuurpijl volgde nog een melding van een autobrand op de Volenbeekweg. “Dit vroeg om directe opvolging en inzet en de noodhulp vloogt naar buiten”, aldus Heerihuize.