The Dutch BBQ crew grijpt net naast een plek in de finale

Remko Winkelaar met de munt die hij ontving van de KCBS.
Remko Winkelaar met de munt die hij ontving van de KCBS.
Foto: Redactie

Helaas kwamen Remko Winkelaar en René Ausema net een punt te kort voor een finale plaats bij het wereldkampioenschap hamburger barbecueën. De heren hebben gisteren (10 november) meegedaan aan de World Food Championships in Orange Beach, Alabama.

Door in het pinksterweekeinde de grootste barbecuewedstrijd van Europa te winnen hadden de heren van The Dutch BBQ crew zich al geplaatst voor de SCA Worldchampionship Steak in Texas. Deze wedstrijd werd drie weken geleden al gehouden. Later volgde er nog een golden ticket waardoor ze ook van 8 tot en met 12 november op mochten voor het barbecueën van een burger in Alabama.

Remko Winkelaar is dinsdag al afgereisd naar Amerika voor deze wedstrijd. “We moesten barbecueën in een voetbalstadion waar alles van tevoren al was klaar gezet. We zijn woensdag begonnen met een feestavond, de donderdag hebben we gebruikt om inkopen te doen en gisteren vond de wedstrijd plaats. Ter voorbereiding op de wedstrijd hebben we de burgers al een paar keer gemaakt in Nederland. We hebben een aantal producten uit Nederland meegenomen, waaronder de sauzen van Restaurant – Steakhouse T-Rex in Putten.” Remko is mede-eigenaar van dit restaurant en heeft deze sauzen zelf ontwikkeld. “Hiervoor moesten we wel de etiketten met daarop alle ingredienten in het engels laten maken en alle flesjes sealen. Anders kregen we het niet door de douane heen”, legt Remko uit.

De heren van The Dutch BBQ crew zijn nu ongeveer drie jaar serieus bezig met de barbecuewedstrijden en hebben al heel wat prijzen gewonnen. Maar voor Remko was de meest waardevolle prijs die de heren ooit kregen een munt uitgereikt door de KCBS (Kansas City Barbeque Society). De KCBS is de grootste barbecue organisatie ter wereld. “We deden in september mee aan een barbecuewedstrijd in Dongen, toen bij een man de batterijen van een e-sigaret in zijn zak ontploften. Wij zijn direct gaan handelen terwijl de hulpverlening en de EHBO niet wisten wat te doen. Wij zijn onmiddellijk gaan koelen en hielden dit lange tijd vol. Daarnaast hebben we iedereen op afstand gehouden en gewacht op de ambulance. Door onze manier van handelen is de schade beperkt gebleven en inmiddels is de man weer gewoon aan het werk.”