Knolletjesfeest op de Mariahoeve

Foto: De Mariahoeve

Het jaarlijkse knolletjesfeest wordt morgen (28 oktober) weer gehouden op de Mariahoeve. Vanaf 11.00 uur zijn bezoekers welkom om dit feestje mee te beleven.

Er worden diverse activiteiten gehouden, zoals het proeven van Stoppelknollen, museumbezoek onder leiding van een ervaren gids en een varken op de leer. Er zijn diverse kraampjes te vinden met leuke koopwaar en er wordt erwtensoep geserveerd of een broodje hamburger. De eerste rond leiding start om 11.00 uur en de laatste om 15.00 uur. Slager Dijkhuis komt weer met een varken op de leer ( ladder) en het vlees wordt afgesneden en verkocht. Ook neemt hij balkenbrij, spek en worst mee dat te koop wordt aangeboden. In de Schenkerij kunnen bezoekers terecht voor een kopje koffie met wat lekkers of een heerlijke erwtensoep.

Vroeger werden de akkers na de oogst van het koren vaak ingezaaid met knollen of snijrogge. Zij werden gebruikt als groenvoer voor de melkkoeien als ze van de weide naar de stal gingen en werden vaak ook door de schooljeugd van het land gehaald als hapje voor onderweg.

Belangstellenden zijn van harte welkom tussen 11.00 uur en 16.00 uur om de nostalgie te komen proeven op de Mariahoeve. De Mariahoeve is te vinden aan de Kiefveldersteeg 11.