Gezonde schoolkantine voor leerlingen van Groevenbeek

Direct na de herfstvakantie opende Christelijk College Groevenbeek de gezonde schoolkantine. Hiermee ging, afgelopen maandag, een lang gekoesterde wens van de leerlingenraad in vervulling.

Een gezonde schoolkantine past, volgens Groevenbeek, goed in het lesprogramma van de afdelingen Zorg en Welzijn en Dienstverlening en Produkten. Leerlingen leren door het meedraaien in de schoolkantine om hun praktische vaardigheden in de praktijk te brengen.

Twee 3e-jaars leerlingen maken onder leiding van een conciërge of een onderwijsassistent de broodjes klaar en verzorgen in de pauze de verkoop. Iedereen komt aan de beurt, omdat er wekelijks twee anderen verantwoordelijk zijn voor het maken van de broodjes. Na de zomervakantie van dit schooljaar zullen ook de leerlingen van tl-plus bij de gezonde kantine betrokken worden.

Tijdens de lunchpauze worden de vers belegde broodjes, fruit en zuivelproducten, tegen kostprijs, in de kantine verkocht. Groevenbeek hoopt, na de opstartfase, het assortiment uit te breiden met bijvoorbeeld smoothies en verse soep. Een belangrijk doel van de schoolkantine is, om de leerlingen te verleiden tot het kiezen van gezonde producten.

Om de leerlingen kennis te laten maken met de nieuwe producten die bij een gezonde kantine horen, werden er afgelopen maandag al gratis smoothies uitgedeeld. En de broodjes werden met forse korting verkocht.