‘Een wethouder woont in zijn functie’

Foto: Redactie

De Puttense gemeenteraad nam gisteravond (14 september) afscheid van wethouder Kleijer. Na zestien jaar politiek, koos Ard Kleijer ervoor om een nieuwe carrière te starten. Vanaf 1 oktober gaat hij werken als manager van het Specialistisch Centrum Ouderenzorg bij Zorggroep Noordwest Veluwe.

De nestor van de raad (het raadslid met de meeste dienstjaren), Henri Luitjes, richtte het woord tot de wethouder. “Wethouder zijn is een heel zwaar bestaan. Het werk wordt niet om 17.00 uur neergelegd, een wethouder woont in zijn functie. Ard is een ambitieus politicus die wethouder wilde worden. Ik hou wel van mensen met ambitie. Ik bedank Ard namens de hele gemeenteraad, maar ook zijn thuisbasis wil ik bedanken, want die heb je hard nodig bij je taak als wethouder”, aldus Luitjes. Daarnaast sprak Luitjes zijn twijfel uit. Hij doelde hiermee op de aankomende gemeenteraadsverkiezingen die op 21 maart 2018 worden gehouden. “Hoe snel ben jij hier weer terug in dit huis. De gemeente Putten kan best nog wel een ervaren raadslid gebruiken.” Met bloemen werd Kleijer bedankt voor zijn inzet.

Ook de fractievoorzitter van de ChristenUnie, Van den Heuvel, richtte het woord tot de wethouder. “Ik sta hier met gemengde gevoelens. Als fractie van de ChristenUnie gunnen we Ard Kleijer de nieuwe stap in zijn carrière van harte, tegelijkertijd vinden we het jammer dat we hem als wethouder moeten laten gaan. Zestien jaar geleden, in september 2001, heb ik hem persoonlijk benaderd om zich beschikbaar te stellen voor de politiek in Putten. In die jaren hebben wij binnen de ChristenUnie op verschillende manieren samengewerkt. Ondanks het feit dat jij goed kon opereren binnen het duaal stelsel is er altijd een warme band geweest tussen jou als wethouder en ons als fractie. Met jouw vertrek vertrekt er een wethouder met een groot christelijk sociaal hart uit Putten en krijgt de Zorggroep Noordwest Veluwe er een bewogen en daadkrachtig manager bij. Namens de fractie wil ik jou hartelijk danken voor alles wat je in de achterliggende jaren voor de ChristenUnie en Putten hebt gedaan. We hebben met elkaar een mooie tijd gehad en samen hebben we het beste voor de Puttense gemeenschap gezocht. We nemen vandaag afscheid van een setting, gelukkig niet meer en niet minder. Jij gaat Putten niet verlaten en zult ook de ChristenUnie niet de rug toekeren”, aldus Van den Heuvel.

Voor de inwoners van Putten is er vandaag (15 september) ook nog de mogelijkheid om afscheid van wethouder Kleijer te nemen. Iedereen die de wethouder de hand wil schudden is van 16.30 uur tot 19.00 uur hartelijk welkom in de representatieve hal van het gemeentehuis.