Bioscoop in Harderwijk gaat verhuizen

Foto: harderwijk.nieuws.nl

‘De beste optie is een verhuizing naar de plek waar nu nog de kartbaan zit. Hier verschijnt een themacentrum met retail, supermarkt en horeca. De ontwikkelaar van het terrein waar nu nog de Harder staat, heeft met de komst van bioscoop Atlantic een deel van de invulling voor het themacentrum gerealiseerd. De gesprekken zijn in de afrondende fase’, vermeldde harderwijk.nieuws.nl.

Robert van den Berg van Bioscoop Antlantic vertelt: “We zijn anderhalf jaar met ontwikkelaar Synchroon (Waterfront) en de gemeente in gesprek geweest over de verhuizing van Atlantic naar de overkant van de boulevard. De gemeente heeft ook altijd aangegeven dat het om een verhuizing van Atlantic zou gaan. We hebben er een bouwplan voor ingediend en in januari waren de laatste gesprekken. Daarna bleef het stil en was het niet meer mogelijk om contact met de gemeente en Synchroon te krijgen. Ze reageerden niet op onze mailtjes en telefoontjes. Toen we vorige week een interview met Frank Brouwer (projectleider Waterfront) lazen over de komst van een bioscoop, was het alleen nog maar een kwestie van afwachten tot ze ons zouden benaderen. De gemeente weet immers al jaren van onze verhuisplannen af.”

Het gebouw aan de boulevard is inmiddels zeventien jaar oud. In 2015 kwam er nog een tweede bioscoop bij in Harderwijk. “De gemeente wil nu graag een derde bioscoop. Deze moet blijkbaar in het Waterfront komen en wordt door een andere partij dan de huidige ondernemers geëxploiteerd. Wij vinden dat onbegrijpelijk. Wij hebben altijd de optie van een bioscoop bij de Harder open gehouden. We zijn daarom weer verder met Borghese gaan praten over een verhuizing naar het themacentrum bij de Harder. De ontwikkelaar is positief over de plannen van Bioscoop Atlantic. Het is alleen nog een kwestie van details,” aldus van den Berg. “De bioscoop zal zes tot acht zalen krijgen en zal gaan draaien volgens een speciaal concept. Hoe dit eruit gaat zien zal over een tijdje naar buiten worden gebracht. “We hebben al aardig wat bioscopen bezocht en hebben een goed idee over wat we willen.”

In het themacentrum komen grote winkels in de branche huis en interieur, lifestyle en recreatie. Er mag tevens een supermarkt en een ruimte voor bijeenkomsten worden gevestigd. De gemeente Harderwijk hield eind augustus een informatieavond over de werkzaamheden en inrichting van de boulevard. Op de vraag van één van de belangstellenden wanneer de commerciële strook gevuld gaat worden, antwoordde een woordvoerder van de gemeente dat er voorlopig alleen nog maar gepraat wordt en dat er ideeën worden aangedragen. Er is nog niks concreet over de invulling van de commerciële strook voor het Dolfinarium.