Vignet Gezonde School voor basisschool De Akker

Naast de deur van basisschool De Akker prijkt sinds vandaag (6 september) het vignet Gezonde School. Dit vignet is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen.

Bij basisschool De Akker is er de afgelopen tijd hard gewerkt om in aanmerking voor dit vignet te komen. “Gezonde voeding en gezond drinken is belangrijk voor kinderen. Wij hebben een enquête gehouden onder de ouders en daaruit kwam naar voren dat ook zij het belangrijk vinden om kinderen gezond op te laten groeien. Daar hoort ook gezond eten en drinken tijdens de ochtendpauze en lunch bij en trakteren doen we zo gezond mogelijk. Als school willen wij hier graag ons steentje aan bijdragen. We hebben er alles aan gedaan om aan de voorwaarden van een gezonde school te voldoen. Vandaag is het dan eindelijk zover”, legt Klaassen, directeur van De Akker uit.

Alle leerlingen van de school hadden zich vanmorgen vroeg verzameld op het schoolplein. JongPutten was aanwezig om het programma goed te laten verlopen. Ook wethouder Kleijer was naar de school gekomen om het vignet officieel te onthullen. “Er zijn meer gezonde scholen in Putten maar De Akker is de grootste gezonde school met verreweg de meeste leerlingen”, meldde de wethouder.

Daarna was er voor de leerlingen van De Akker nog een primeur. Zij mochten als eerste kennismaken met Joggie. “Met Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) willen we zoveel mogelijk kinderen én ouders enthousiasmeren tot het komen van een gezonde leefstijl. Om de gezonde leefstijl leuk én aantrekkelijk te maken stellen we je voor aan Joggie”, vertelt Lisette Kieft van JongPutten. “Joggie is een ventje dat gek is op gezond eten en bewegen. Hij is hét boegbeeld van JOGG Putten. Joggie is een echt mascottepak en kan ingezet worden bij scholen, sportverenigingen, kinderopvang-organisaties, spaaracties bij supermarkten en andere evenementen in het dorp. Joggie is ontworpen door Hanneke Slump en mede mogelijk gemaakt door het Rabobank Randmeren Stimuleringsfonds. Het Stimuleringsfonds ondersteunt projecten die welzijn en welvaart in de regio versterken.” De Rabobank was ook bij de feestelijkheden aanwezig en overhandigde een cheque van 2000 euro.

Na het officiële gedeelte deden de leerlingen nog een bootcamp op het schoolplein en was er ruimte voor het maken van een gezonde traktatie.