Wethouder Kleijer: “We hebben mooie dingen voor ons dorp gedaan”

Foto: Archief

Wethouder Kleijer is per 1 oktober 2017 aangesteld als manager van het Specialistisch Centrum Ouderenzorg bij Zorggroep Noordwest Veluwe. Dit betekent dat hij per 15 september stopt als wethouder van de gemeente Putten. Na vijftien jaar in de Puttense politiek te hebben meegedraaid vond Kleijer het tijd om de bakens te verzetten.

“Ik vind het een mooie kans om in een domein te gaan werken waar ik vanuit de politiek al mee bezig was. Toch zal ik de politiek nooit helemaal loslaten, want de ChristenUnie is echt mijn partij”, aldus Kleijer. Deze week gebruikt de wethouder ondermeer om zijn kamer op te ruimen. Er komen veel herinneringen voorbij. “Ik heb het altijd een voorrecht gevonden om dit werk te mogen doen. Het was mooi om mee te mogen denken over ons dorp en mensen bij elkaar te brengen. Het was heel motiverend om te doen. Toch zaten er ook lastige kanten aan het vak. Zo had ik er heel veel moeite mee als mensen mijn persoonlijk integriteit in twijfel trokken. Of als ik een goed plan voor Putten niet goed genoeg bracht waardoor het niet doorging. Ik heb geleerd dat het belangrijk was om de gemeenteraad al vroeg in een proces mee te nemen. Daarnaast weet ik nu dat een bestuurder veel meer op hoofdlijnen moet besturen. In het begin kende ik de dossiers tot in detail en daardoor werd er soms veel te lang gesproken over futiliteiten. Gelukkig is ook de raad erg gegroeid de afgelopen jaren en worden discussies veel meer op inhoud gevoerd.”

De wethouder vervolgt: “We hebben de afgelopen zeven jaar mooie dingen voor het dorp kunnen doen. Ook met betrekking tot de zorg. Dat betekent niet dat alles goed gaat. Er is zeker ruimte voor verbetering. Maar we leven in een fantastisch dorp waar het goed wonen is. Ik moest ook wel eens buiten de Puttense grenzen zijn en dan zie je dat het er elders wel eens heel anders aan toe gaat. Dat heeft ook geholpen om de koers in de transitie van de zorg te bepalen. We hebben hier duidelijke loketten voor de inwoners proberen te maken met gespecialiseerde mensen. Dat moet de zorg ten goede komen.”

Kleijer heeft zin in zijn nieuwe uitdaging. “Het is voor het eerst dat ik een primair proces ga aansturen in een organisatie die zorg levert. Ik heb hier vier jaar geleden al eens een oriënterend gesprek over gehad. Toen in november deze vacature vacant kwam heb ik veel gesprekken gevoerd en we zijn de sollicitatieprocedure gestart. We zijn beslist niet over één nacht ijs gegaan, want half mei was alles pas rond. Ik verheug mij erop om mij als manager van het Specialistisch Centrum Ouderenzorg in te zetten voor de ouderen in onze regio.”

Kleijer blijf tot en met 14 september verantwoordelijk voor zijn portefeuilles. Vrijdag 15 september 2017 wordt er een afscheidsreceptie voor de wethouder gehouden. Iedereen die afscheid van hem wil nemen is van harte welkom tussen 16.30 uur en 19.00 uur in de representatieve hal van het gemeentehuis. De gemeenteraad neem de dag ervoor, op donderdag 14 september afscheid van wethouder Kleijer tijdens de raadsvergadering.