Zoektocht naar ontsnapte Mechelse herder nog in volle gang

Foto: Joey Kuijer

De politie en dierenambulance zijn in Putten nog steeds op zoek naar een ontsnapte Mechelse Herder. Het dier is maandagavond (17 juli) ontsnapt en omdat de hond is getraind en opgeleid kan hij bijten als hij zich in het nauw gedreven voelt. De politie en dierenambulance waarschuwen dan ook niet naar het dier toe te gaan of hem te aaien.

Gisteravond werd de hond nog rond 22.00 uur gezien bij Het Melkmeisje aan de Voorthuizerstraat. Joey Kuijer van Buurtveilig vertelt; “We zagen de hond rennen en wisten vanuit de whatsapp groepen, die we hebben gewaarschuwd, dat dit de ontsnapte hond moest zijn. We zijn de hond, op gepaste afstand, gevolgd en konden zo de politie waarschuwen. Helaas zijn we hem op een camping uit het oog verloren. Daarna hebben we samen met de politie de omgeving nog uitgekamt, maar helaas werd het dier niet aangetroffen.”

De hond is vandaag voor het laatst gezien in Krachtighuizen. Mensen die de hond zien worden verzocht direct contact op te nemen met de politie 09008844 of de dierenambulance te waarschuwen.