Hoogendijk van Gemeentebelangen is wel klaar met de huidige coalitie

Foto: Archief

De weken voor het zomerreces hebben de Puttense politici nog veel besluiten genomen. Gemeentebelangen was het absoluut niet overal mee eens en daarom schrijft fractievoorzitter, Hoogendijk, over de onderwerpen die hem nog steeds bezighouden.

Vorige week werd ik aangenaam verrast toen onze burgemeester even in de landelijke schijnwerpers kwam te staan. Na flink wat handhavingsacties op recreatieparken zag hij nu ook in dat de personen in nood in recreatiebungalows gedupeerd werden. Het was volgens hem nu een landelijk probleem geworden toen er ook in andere provincies personen in nood op recreatieparken werden aangetroffen. Onze burgemeester bracht dit meerdere keren onder de aandacht bij de minister die tot op heden niet reageerde. Maar wat nu burgemeester, wat stel je nu voor te doen met onze personen in nood in Putten en zij die al zo lang wachten op een gewone woning? Ik stel nogmaals voor, we laten deze mensen gewoon op de vakantieparken wonen totdat de woningen in Rimpeler en Putten Zuid zijn gebouwd. Daarmee zetten we extra druk op de minister om vooral nu niet op de handen te blijven zitten.

En de eis van de minister om onderdak te geven aan personen die van buiten Nederland naar Putten komen? Heel simpel gezegd, we willen een oplossing voor alle personen die in nood verkeren. In Putten moest en zou gehandhaafd worden op de parken. Toen al waarschuwde ik dat zonder alternatief voor de personen in nood op deze parken, en zij die al zo lang wachten op een gewone woning in Putten, dit handhaven voor hen zeer ernstige gevolgen zou gaan krijgen. En na jaren van handhaving dringt nu pas bij hen het besef door wat de gevolgen zijn. Intussen blijven handhaven? Kom op, dat kun je niet maken! Opnieuw de oproep aan burgemeester, het college en de coalitiepartijen Wij Putten, de ChristenUnie en de SGP om te stoppen met handhaving op deze groep mensen en ook te stoppen om dit verder te blijven ondersteunen.

Ook ik betreur het besluit van Wij Putten, de ChristenUnie en de SGP om het groot onderhoud aan de sportvelden te stoppen. Je kunt toch geen vrijwilligers verplichten om voor hun club geld te verdienen door hen gemeentelijke zorgtaken te laten verrichten? De sportverenigingen kwamen met oplossingen maar kregen geen gehoor. ‘Niet meedoen, dan ook geen poen’ riep het college en kregen hiervoor volledige steun van Wij Putten, de ChristenUnie en de SGP. Het werd er door hen gewoon doorgedrukt. Hoezo samen voor Putten?

Het open sportpark werd, tijdens de laatste raadsvergadering, zeer enthousiast door de wethouder sport, de heer Gerritsen, bejubeld. Volgens hem hadden alle betrokken sportverenigingen zich, tijdens een persoonlijk gesprek met hem, hierover positief uitgelaten. Dat bleek tijdens de raadsvergadering echter niet juist te zijn. De aanwezige bestuursleden van de betrokken verenigingen waren nog lang niet zo ver om voor een open sportpark te zijn. Toen de wethouder dit tijdens de schorsing hoorde, was zijn reactie ‘nou breekt mijn klomp’. Niet vreemd, er zijn al veel meer klompen bij deze wethouder gebroken. Conclusie is wel weer dat de belevingen van de wethouder over feiten niet altijd de juiste zijn.

Ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat het coalitieakkoord van Wij Putten, de ChristenUnie en de SGP met de titel ‘Samen voor Putten’, niet altijd inhield om voor ons Putten samen de juiste besluiten te nemen. Nog een paar maandjes zit dit college en deze coalitie er. In maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Om dadelijk weer 4 jaar samen verder te kunnen hebben zij uw stem hard nodig. Na bijna 8 jaar ben ik wel klaar met deze coalitie. Ze betrokken u erbij door bij u aan de deur te blijven komen, braaf uw opmerkingen en suggesties te noteren om het er vervolgens vaak bij te laten zitten. Van Gemeentebelangen mag u dadelijk weer een verkiezingsprogramma verwachten. Een dorpspartij die zich alleen richt op onze gemeente. En afspraak is afspraak: voor iedereen!