Rakhorst Autoservice blij met aankoop bedrijfspand

Foto: A. Westphal-Kreeftmeijer

Sinds 2000 is Rakhorst Autoservice gevestigd aan de Dorpsstraat 109 en daarmee is het autobedrijf, dat vrijwel alle merken onderhoud, niet meer weg te denken uit het centrum.

“Ik kreeg zeventien jaar geleden de mogelijkheid om het bedrijf over te nemen van meneer Pothoven en heb dit pand al die jaren van hem gehuurd. Na zijn overlijden kon ik het pand kopen en sinds 20 april ben ik de eigenaar van het pand. Ik ben begonnen met rigoureus opruimen en heb veel plannen voor de toekomst. Zo wil ik nog wat verbeteringen aan het pand aanbrengen en een kleine schaarbrug kopen voor een extra werkplek. Deze plannen ga ik stap voor stap uitvoeren”, vertelt eigenaar Leo Rakhorst. “De bijbehorende woning is inmiddels opgeknapt en toen ik een huurder zocht stroomden de reacties binnen. Inmiddels heb ik een goede huurder gevonden.”

Rakhorst vroeg regelmatig aan Pothoven of hij het pand mocht kopen maar de emotionele waarde was te groot voor hem. “Zijn vader is tijdens de oorlog vanuit de woning weggevoerd en zijn vrouw is hier overleden. Wij hebben het bedrijf doorgezet waar hij mee begonnen was. Voorlopig ben ik erg blij met de aankoop van het pand op deze mooie locatie.”

Inmiddels werken er vier monteurs bij Rakhorst Autoservice. “Rik kwam al na een jaar bij ons werken en Patrick is hier gebleven na zijn stage. Gelukkig blijven de klanten komen en sinds een jaar is Dynand als leerling erbij gekomen. Hij gaat een dag per week naar school. Daarnaast hebben we nog Jorien, zij werkt een aantal uren per week op kantoor. Ik ben erg blij met dit team, want geen enkele ondernemer kan het alleen”, vindt Leo.

Naast het onderhoud van vrijwel alle merken kunnen autobezitters ook bij Rakhorst Autoservice terecht voor APK keuringen, schade taxatie en reparatie, airco service en reparatie, verkoop van nieuwe en gebruikte personen- en bedrijfswagens, verkoop en opslag van zomer- en winterbanden en camper onderhoud. Kijk voor meer informatie op de website van het bedrijf www.rakhorstautoservice.nl.