Welke bestemming willen bewoners voor School Veenhuizerveld

Foto: Eigen foto

De bewoners van Veenhuizerveld waren door de SGP opgeroepen om, afgelopen maandag, over de toekomstige bestemming van School Veenhuizerveld te praten. De school is in september opgeheven en staat sindsdien leeg.

“De gemeente Putten is eigenaar van het pand en binnen afzienbare tijd zal de bestemming van dit pand moeten veranderen. Daarom willen we weten wat de bewoners ervan vinden. Hoe belangrijk is het pand voor dit buurtschap”, aldus raadslid Van den Brink.

Om de discussie op gang te brengen werden er enkele stellingen aan de bewoners voorgelegd. Zo werd ondermeer gevraagd of een horecabestemming op deze plek goed zou zijn voor het buurtschap. Al snel werd duidelijk dat de omwonenden hier niets voor voelen. Ook de sloop van het pand wordt niet op prijs gesteld. De bewoners gaven aan dat het pand voor hen een historische waarde heeft en dat ze het daarom graag willen behouden. Geen bezwaar was er voor de ontwikkeling van enkele woonunits in het pand en ook een maatschappelijke functie vonden de aanwezigen een goede optie. Een bewoner had op een briefje geschreven dat er wel woonunits mogen komen maar dan alleen voor starters uit Veenhuizerveld.

Een van de aanwezigen vraagt zich af of het niet belangrijk is om eerst de conditie van het gebouw te controleren. “Anders weten we niet wat haalbaar is.” Iemand weet dat het dak in slechte staat verkeerd maar dat de kozijnen en de deur nog in goede staat zijn. Duidelijk wordt dat de bewoners de uitstraling van het pand graag willen houden zoals het nu is. “Wij vormen een unieke gemeenschap en wonen op vijf kilometer afstand van Putten en van Voorthuizen. Inmiddels zijn alle voorzieningen uit dit buurtschap verdwenen. Daarom heeft het mijn voorkeur om het gebouw een maatschappelijke functie te geven”, vindt een bewoner. Ook ontstond nog even de discussie dat de naam van het buurtschap niet mag verdwijnen. “Vroeger stond er een bord bij de ingang met Veenhuizerveld erop, maar dat is inmiddels verdwenen. We willen dat bord graag terug hebben.”

De SGP gaat alle informatie verwerken en zal het binnenkort aan het college voorleggen.