Nieuwe accommodatie SDC feestelijk geopend

Foto: A. Westphal-Kreeftmeijer

De nieuwe accommodatie van SDC Putten werd afgelopen vrijdagavond officieel geopend door wethouder Kleijer. Na de opening was er voor de genodigden ruimschoots gelegenheid om het nieuwe pand te bekijken.

Voorzitter Albert de Bruin vertelde over de totstandkoming van het pand. “SDC staat voor Sterk Door Combinatie en er is de afgelopen jaren heel wat gecombineerd om tot deze accommodatie te komen. In eerste instantie was er alleen geld om nieuwe kleedkamers te bouwen maar door de enorme inzet van velen hebben we ook de bovenkant van het gebouw met de kantine en een mooie ruimte voor de businessclub kunnen realiseren.  Alles bij elkaar heeft het een behoorlijke duit gekost. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk sponsors en lokale ondernemers bij de bouw te betrekken. We hebben samen met de gemeente een lange reis gemaakt maar er staat nu een accommodatie die veertig jaar meekan. Vroeger hadden we een verzorgende overheid maar tegenwoordig gaat de overheid meer naar faciliteren en dat is de gemeente zeker geweest.”

De Bruin vervolgt: “In Putten gaan we steeds meer richting een ‘open club’ gedachte en dat betekent dat we zoveel mogelijk mensen bij onze vereniging willen betrekken. We gaan nu samen verder en er zullen hier meer activiteiten in het sociale domein worden gehouden. De sportverenigingen en de gemeente zoeken steeds meer de samenwerking.”

Wethouder Kleijer verrichtte de opening van de accommodatie door een lint door te knippen. “SDC heeft bijna dertienhonderd leden. Er is voetbal voor 4 en 5 jarigen, meisjesvoetbal en G-voetbal. Ook de vijfendertig plussers kunnen hier een potje voetballen. SDC speelt hiermee in op de ontwikkelingen van vandaag en wil tevens zoveel mogelijk mensen uit de samenleving bij de vereniging betrekken. Maar de hoofdmoot blijft natuurlijk voetbal. SDC bindt generaties mensen vanuit alle lagen van de bevolking. Kinderen met verschillende achtergronden vinden elkaar op deze velden. Iedereen die hier komt heeft een gemeenschappelijke factor en dat is voetbal. SDC voldoet aan een behoefte en is goed bezig om een toekomstbestendige vereniging te worden.”