Dauwtrappen op Hemelvaartsdag

Foto: Eigen foto

Dauwtrappen op Hemelvaartsdag is een oude traditie die Landgoed Schovenhorst graag wil voortzetten.

Vroeger dansten de mensen op deze dag in alle vroegte blootsvoets over het gras, omdat de dauw op het gras een gezonde werking zou hebben. Tegenwoordig mogen liefhebbers gewoon de wandelschoenen aanhouden om volop te genieten van het ontwakende bos.

Speciaal voor vroege vogels start vanaf de Hop-eest op donderdag 25 mei om 07.00 uur een stevige dauwtrapwandeling onder leiding van boswachter Gert Hop langs de geheimzinnige landgoedplekjes. Aansluitend is het mogelijk om te ontbijten vanaf 8.30 uur bij de Hop-eest. De kosten hiervoor bedragen 15.00 euro voor volwassenen en kinderen kunnen ontbijten voor 5.00 euro per persoon.

Het dauwtrappen is gratis. Wel gaat de boswachter na afloop van de wandeling met de pet rond en is een vrijwillige bijdrage voor de instandhouding van Landgoed Schovenhorst van harte welkom.

Kijk voor meer informatie over deze wandeling op de website van het landgoed www.schovenhorst.nl. Aanmelden kan via de mail [email protected]. Landgoed Schovenhorst is gelegen aan de Garderenseweg 93.