Bewoners van Bijsteren tevreden over hun wijk

Bewoners van het nieuwe gedeelte van Bijsteren in Putten zijn bijzonder tevreden over hun wijk. Dat is de conclusie van Wij Putten na een wijkbezoek afgelopen zaterdag.

Met een 9- heeft de wijk de hoogste score die Wij Putten mocht noteren bij het aanbellen bij bewoners in de wijken in Putten. Bijna iedereen sprak in superlatieven over de wijk, al had een enkeling wel wat commentaar op het groenonderhoud. Ook voelt men zich veilig in de wijk: er is wel eens een fiets gestolen, maar je kunt ook ’s avonds veilig over straat. Opvallend is het grote aantal bewoners dat gebruikmaakt van een buurtapp. Dat geeft niet alleen een veilig gevoel, maar is ook erg gezellig, wist een bewoner te vertellen.

Wel zijn er klachten over de verkeersveiligheid. Zo wordt er veel te hard gereden op de Mennestraat en kunnen veel automobilisten er nog niet aan wennen dat er ook uit de inmiddels bewoonde zijwegen verkeer kan komen. Sommigen geven aan dat de busjes die dicht bij straathoeken geparkeerd staan een onveilige situatie opleveren, anderen stellen juist weer dat dit goed is, omdat het verkeer dan moet afremmen. Op de Bouwmeestersgoed menen bewoners dat de naar school gaande ouders het hardste rijden en veel bewoners zouden daar ook graag een drempel zien.

Het is goed toeven in dit nieuwe gedeelte van Bijsteren. Maar je komt er niet zomaar tussen. Er staat namelijk vrijwel geen enkel huis in deze wijk te koop.