​Aangepaste kerstbomeninzamelactie voor jongeren

Foto: Archief

De gemeente Putten organiseert ieder jaar een kerstbomeninzamelactie voor jongeren tot 15 jaar. De actie gaat dit jaar door, wel zijn er een aantal aanpassingen vanwege de coronamaatregelen. Het is dit jaar niet mogelijk een prijsuitreiking te organiseren.

Daarom krijgen de jongeren nu 1.00 euro per ingeleverde boom. Voorheen was dat 0.50 euro en een lot met kans op mooie prijzen.

Waar en wanneer inleveren?
De jongeren kunnen de kerstbomen inleveren bij het gemeentelijk opslagterrein aan de Ambachtstraat 7 op woensdag 6 januari 2021 (tussen 13.00 en 16.00 uur) en op zaterdag 9 januari 2021 (tussen 08.30 en 12.00 uur).

Wat zijn de spelregels?
De jongeren vragen aan familieleden en buurtbewoners of ze hun boom (zonder pot of houten kruis) mogen wegbrengen. Voor de duidelijkheid: alleen kerstbomen waarvoor de eigenaren toestemming hebben gegeven, mogen worden meegenomen en ingeleverd. Bij twijfel eerst navragen.

Ouder dan 15 jaar?
Ook inwoners die ouder zijn dan 15 jaar kunnen hun kerstboom op bovenstaande dagen gratis inleveren bij het gemeentelijk opslagterrein aan de Ambachtstraat 7. Zij krijgen hiervoor uiteraard geen vergoeding. Deze regeling geldt alleen voor particulieren. De ingeleverde kerstbomen worden versnipperd.