Welzijn Putten biedt netwerkcoaching aan en zoekt taalmaatjes

Foto: Archief

Alle ontmoetingsactiviteiten van Welzijn Putten zijn vanwege de coronamaatregelen tijdelijk stopgezet. Welzijn Putten is telefonisch goed te bereiken en werkt zo veel mogelijk op afspraak.

Taalmaatjes gezocht
Welzijn Putten is op zoek naar mensen die tijd vrij willen maken om als taalmaatje een statushouder te helpen. Het tijdstip, de duur en de frequentie van de taalles die de vrijwilliger gaat geven is flexibel en gaat altijd in overleg. Belangstellenden kunnen met al hun vragen bij Welzijn Putten terecht en taalmaatjes helpen elkaar ook onderling. Interesse? Vraag naar Monique Steunenberg, via emailadres [email protected] of bel met Welzijn Putten via 0341-357078.

Netwerkcoaching aangeboden
Alle mensen kunnen de steun van bekenden en vrienden goed gebruiken. Gezelschap, praktische hulp en emotionele steun van de mensen om je heen is erg belangrijk. Maar door allerlei oorzaken kan iemands vriendenkring inkrimpen. Bijvoorbeeld door mantelzorg, ouderdom, verlies, ziekte of handicap. Het is dan zaak om daar iets aan te doen. Maar wat? Voor mensen die het lastig vinden om nieuwe vrienden en kennissen te vinden is er de netwerkcoach. Een netwerkcoach helpt iemand om zijn of haar sociale netwerk te vergroten. Met hulp van de coach doorloopt de klant een traject dat een groter netwerk oplevert. Welzijn Putten start met het aanbieden van netwerkcoaching en is op zoek naar mensen die hun netwerk willen uitbreiden en die daarbij graag geholpen worden door een coach. De dienst wordt gratis aangeboden door Welzijn Putten. Meer weten of aanmelden? Bel 0341-357078 en vraag naar Tanja of Simone. Aanmelden per e-mail kan ook via [email protected].

Mensen maken Nederland
Met de campagne Mensen maken Nederland vraagt de Vereniging Vrijwilligers Organisaties Nederland (NOV) in het jaar 2021 extra aandacht voor de vrijwillige inzet voor een ander. Dit alles met als doel om meer en nieuwe mensen kennis te laten maken met vrijwillige inzet en te laten zien en ervaren hoe leuk het is om dit te doen. Vier ook het Nationaal Jaar Vrijwillige inzet met Welzijn Putten mee. Meer informatie via Monique Steunenberg, tel 0341-357078 of stuur een email [email protected].

Vrijwillig instructeur beeldbellen gezocht 
Welzijn Putten zoekt een vrijwilliger die het leuk vindt om mensen te leren beeldbellen. Ben je handig met beeldbelprogramma’s, heb je geduld en vind je het leuk om mensen iets te leren dan zijn we op zoek naar jou! Je werkt volgens de coronaproof methode van Welzijn Putten. De vrijwilliger begeleidt mensen één op één met het vertrouwd raken met beeldbellen. Dit gebeurt op afspraak dus de vrijwilliger kan zelf de tijden bepalen. Meer weten? Kijk op de vrijwilligersvacaturebank op www.welzijnputten.nl en reageer direct of bel met Welzijn Putten 0341-357078 en vraag naar Simone.

Financieel café
Op woensdagmorgen van 9.30 uur tot 12.00 uur is er financieel spreekuur in Stroud door vrijwilligers van Humanitas en Welzijn Putten in samenwerking met Stimenz. Vanwege de coronamaatregelen wordt er alleen op afspraak gewerkt. Afspraak maken? Bel 088 7846464.

Uitleen hulpmiddelen 
Welzijn Putten verzorgt een Uitleenpunt van Medipoint. Iedere werkdag tussen 9.00 uur en 11.00 uur zijn hulpmiddelen te leen en terug te brengen bij de balie in Stroud. De medewerkers van Welzijn Putten vragen dringend deze tijden in acht te nemen en niet onnodig na 11.00 uur spullen te komen halen

Diepvriesmaaltijden van Apetito
Mensen die niet meer (elke dag) zelf kunnen koken kunnen via Welzijn Putten maaltijden van Apetito bestellen. De maaltijden worden elke maandag door vrijwilligers thuisbezorgd. Ook voor mensen die tijdelijk niet zelf kunnen koken. Bel voor meer informatie of een intakegesprek naar telefoonnummer 0341-357078.