Welzijn Putten verwacht na de zomervakantie de activiteiten en diensten weer te kunnen uitvoeren

Foto: Archief

Welzijn Putten verwacht na de zomervakantie de activiteiten en diensten weer te kunnen uitvoeren. Uiteraard met aanpassingen vanwege de corona regels.

Deelnemers ontvangen persoonlijk bericht over startdatum en aanpassingen.

Beeldbellen
Welzijn Putten is op zoek naar mensen die willen leren beeldbellen. Tijdens de lockdown was beeldbellen voor veel mensen een welkome afleiding. Dankzij beeldbellen konden ze bijvoorbeeld de kinderen en kleinkinderen toch zien. Welzijn Putten wil graag in contact komen met mensen die niet kunnen beeldbellen maar dat wel graag willen leren om zich zo voor te bereiden op een volgende keer dat zij aan huis gekluisterd zullen zijn. Beeldbellen kan met een tablet of een smartphone en er zijn verschillende programma’s voor. De medewerkers van Welzijn Putten helpen om het programma van de eigen keuze te leren gebruiken. Leren beeldbellen? Neem dan contact op met Welzijn Putten. Bel 0341-357078 en vraag naar Simone.

Doe-praatgroep voor kinderen van ouders met psychische problematiek
Vanaf maandag 7 september start weer een regionale KOPP-KOV doe-praatgroep voor 8-12 jarige kinderen van ouders met psychische en/of verslavingsproblematiek. Het gaat om 6 bijeenkomsten voor maximaal 8 kinderen. Voor kinderen van 13-16 jaar wordt er bij voldoende aanmelding ook een groep gestart. Aanmelden kan tot 1 september. Aanmelden of meer weten? Neem contact op met [email protected], telefoon 06-3099 7361.

Wegwijs in Welzijn
Bent u op zoek naar hulp en weet u niet waar u terecht kunt? De medewerkers van Wegwijs in Welzijn gaan met u in gesprek en wijzen de weg naar mogelijke oplossingen. Wegwijs in Welzijn is een dienst van Welzijn Putten. Wegwijs in Welzijn is telefonisch te bereiken op 0341-357078 tijdens kantooruren.

Jonge mantelzorgers
Jonge mantelzorgers zorgen voor iemand met een ziekte, beperking of een verslaving. Naast dat ze zich inzetten voor deze persoon maken ze zich ook zorgen, zeker in coronatijd. Waardering, complimenten en een luisterend oor hebben voor deze kinderen en jongeren is heel belangrijk. Ben je een jonge mantelzorger? ( 6 tot 23 jaar) Neem dan contact op met Welzijn Putten en ontvang een regenboogbal bij inschrijving. Vragen of aanmelden? Bel met Welzijn Putten 0341- 357078

Uitleen hulpmiddelen
Welzijn Putten verzorgt een Uitleenpunt van Medipoint. Iedere werkdag tussen 9.00 uur en 11.00 uur zijn hulpmiddelen te leen en terug te brengen bij de balie in Stroud. Wel vragen de medewerkers van Welzijn Putten dringend deze tijden in acht te nemen en niet onnodig na 11.00 uur spullen te komen halen of brengen. Meer weten? Raadpleeg de website www.medipoint.nl.

Diepvriesmaaltijden van Apetito
Mensen die niet meer (elke dag) zelf kunnen koken kunnen via Welzijn Putten maaltijden van Apetito bestellen. De maaltijden worden op maandag door vrijwilligers thuisbezorgd. Ook voor mensen die tijdelijk niet zelf kunnen koken. Bel voor meer informatie of intakegesprek: 0341-357078.