Stevig stukje stappen over landgoed Staverden

Foto: Geldersch Landschap & Kasteelen

Wie heeft er zin om eens flink de benen te strekken tijdens een lange dagwandeling door bos en langs beken, weilanden en akkers? Dat kan, want de boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen nemen belangstellenden zaterdag 29 augustus mee op een tocht van ongeveer 15 kilometer over landgoed Staverden.

Deelnemers kunnen zien dat het landgoed een mooie afwisseling biedt van bos en cultuurlandschap. Hoewel het een flinke wandeling wordt, is er voldoende tijd om even stil te staan bij de mooiste plekjes. Halverwege zoekt het gezelschap een rustplek op voor de lunch. Deelnemers dienen zelf lunch en drinken mee te nemen. Koffie en thee zijn voor eigen rekening. Goede wandelschoenen die geschikt zijn voor onverharde paden worden aangeraden.

Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. De wandeling start om 10.00 uur op de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden en duurt ongeveer vijf uur. In deze tijd wordt een afstand van ongeveer 15 kilometer afgelegd. Deelname aan de wandeling bedraagt 5.00 euro p.p., donateurs van het Geldersch Landschap & Kasteelen mogen gratis mee op vertoon van een geldige donateurspas. Vooraf online reserveren is noodzakelijk. Meer informatie en online reserveren kan via de website www.glk.nl/activiteiten.