Het Putter Stoomgemaal opent zaterdag haar deuren

Foto: Archief

De vrijwilligers van het Putter Stoomgemaal houden op zaterdag 22 augustus de laatste zomermaaldag van deze vakantieperiode.

Met in acht neming van de RIVM-maatregelen voor het Corona-virus wordt aanstaande zaterdag het gemaal onder stoom gebracht om het draaiend te kunnen tonen aan bezoekers. Belangstellenden zijn van harte welkom op het gemaal tussen 10.00 uur en 16.00 uur en de machine is in werking vanaf 11.00 uur. De aanwezige vrijwilligers staan bezoekers graag te woord en hopen dat zij alle vragen kunnen beantwoorden. Voor kinderen bestaat de mogelijkheid om een diploma als hulpstoker te behalen.

Na het bezichtigen van de machine kunnen belangstellenden in de schuur onder het genot van een kop koffie/thee of een glas fris de daar tentoongestelde kleine stoommachines, miniatuurmachientjes en nostalgische toestellen bekijken. De toegang is gratis evenals de drankjes in de schuur. Echter een bijdrage in de kosten wordt zeer op prijs gesteld. Het Putter Stoomgemaal is te vinden aan de Arlersteeg 32 in Putten.

Voor meer informatie zie de website www.putterstoomgemaal.nl of bel 06-1264 4162 of 06-5762 1244.