Aart van Dronkelaar ontvangt Koninklijke onderscheiding

Burgemeester Lambooij overhandigde vanmiddag (maandag 20 juli) de Koninklijke onderscheiding aan Aart van Dronkelaar. Deze alternatieve uitreiking vond plaats ter gelegenheid van de Lintjesregen 2020.

De uitreiking vond plaats in het nieuwe onderkomen van biljartvereniging 2Brothers in de oude kantine van voetbalvereniging SDC. Familieleden en vrienden van Van Dronkelaar waren allen naar het clubhuis gekomen om hem alsnog te feliciteren met het heuglijke feit.

Van Dronkelaar had op 24 april al telefonisch te horen gekregen van burgemeester Lambooij dat hij gedecoreerd zou worden. Door de coronamaatregelen was het niet mogelijk om dat eerder uit te reiken. “Ik hecht er wel aan om u nog eens persoonlijk te feliciteren. Deze onderscheiding is bovenal een teken van waardering voor uw nimmer aflatende inzet voor de Puttense samenleving. Vanaf 1980, veertig jaar dus, zet u zich al in voor onze samenleving. U begon dat jaar als vrijwilliger bij Sportvereniging Putten afdeling zaalvoetbal en werd daar penningmeester. Tussen 1998 en 2002 paste u niet alleen op de centen maar hanteerde u ook de voorzittershamer. En dat is best een klus”, aldus Lambooij.

“Naast uw bestuurswerk heeft u tal van hand- en spandiensten binnen die vereniging verricht. U was coach en begeleider van diverse teams en was ook jarenlang betrokken bij het organiseren van grote sportevenementen. Toen u daar aftrad als bestuurslid nam u direct zitting als penningmeester van de toen net opgerichte Stichting Zaalvoetbal Putten. Maar u deed meer. Van 2012 tot 2018 was u penningmeester en secretaris van Biljartvereniging 2Brothers. U was medeoprichter en jarenlang de drijvende kracht bij de biljartclub. Gelet op de hoeveelheid jaren waarin u zich heeft ingezet voor de Puttense samenleving heeft het Zijne Majesteit de Koning behaagd om u te benoemen tot Lid in de orde van Oranje-Nassau.”

De burgemeester was verzocht om de onderscheiding, op gepaste afstand, aan de echtgenoot van de heer Van Dronkelaar te overhandigen, zodat zij de decoratie op kon spelden.