Column van Henk Koornneef (Gemeentebelangen): Nu alle zeilen bijzetten voor Putten-Zuid

Foto: Eigen foto

In plaats van bouwen, bouwen, bouwen, is het in Putten plannen, plannen, plannen. Een boeggolf aan plannen. En net als bij een boeggolf bij een schip, wordt die boeggolf nooit ingehaald.

Afgelopen jaar werden slechts 37 extra woningen gebouwd van de beloofde 100 woningen. We lopen inmiddels zo’n 120 woningen achter op de planning. 120 starters en gezinnen die al een woning in Putten hadden kunnen hebben, als er vanaf 2015 was doorgepakt.

Tot 2022 wordt gebouwd in Rimpeler, 333 woningen. Doel is ieder jaar 120 woningen extra te bouwen. Met Rimpeler lopen we de achterstand dus een klein beetje in. En toeval of niet, dit allemaal in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Ik voorspel dat de coalitie tot aan de verkiezingen in 2022 victorie zal kraaien.

Maar na 2022 gaapt weer een gat. Daarom zet Gemeentebelangen zich al vanaf 2015 in voor woningbouw in Putten-Zuid. Sterker nog, wij vinden dat deze locatie prioriteit MOET hebben. Niet die postzegelplannetjes, de grasveldjes in de wijken volbouwen. Niet de groengebieden aan de Putterbrink. Nee, een volwaardige woonwijk waar dadelijk ook betaalbare woningen gebouwd worden.

Ik ben zeer tevreden dat ook de coalitiepartijen zich net voor de zomer duidelijk hebben uitgesproken voor Putten-Zuid. Zo hebben we als oppositie partij toch iets toe kunnen voegen aan hun coalitieakkoord. Jammer is dat er inmiddels vanaf 2018 drie kostbare jaren verloren zijn gegaan, waarin niet gewerkt is aan de voorbereiding van Putten-Zuid. We moeten nu alle zeilen bijzetten om op tijd Putten-Zuid klaar te hebben voor woningbouw eind 2022.

Ik blijf ook zorgen houden. Want ik hoorde helaas al weer de eerste geluiden in de gemeenteraad dat Putten mogelijk te veel woningen gaat bouwen. Uitspraken die niet zijn uit te leggen aan al die Puttenaren die nu al jarenlang op een wachtlijst staan voor een woning of zijn uitgeweken naar naburige gemeenten. We moeten nu als gemeenteraad doorpakken in Putten-Zuid, zodat we zelf regie krijgen op de woningbouw.