Nieuw informatiebord entree Putterbos

Foto: Gemeente Putten

Bij de entree van het Putterbos, aan de Prins Hendrikweg, is afgelopen week een nieuw informatiebord geplaatst. Het is een informatiebord in ‘Veluwestijl’. De komende jaren worden op de Veluwe op alle belangrijke ontvangstlocaties informatieborden geplaatst.

Vanaf deze plekken worden bezoekers welkom geheten op de Veluwe. Op de borden staat informatie over de natuur, belevingsgebieden, routes voor wandelaars en fietsers en horecagelegenheden. “Het Veluwebord in het Putterbos is een resultaat van het samenwerkingsproject Veluwe op 1. Hierin werken overheden en organisaties samen om van de Veluwe de meest gastvrije regio van Nederland te zijn. De Veluwe is zo groot, met zoveel eigenaren. Met eenzelfde stijl willen we mensen gastvrij verwelkomen op de Veluwe”, zo stelt wethouder Koekkoek.

Boswachter Lennard Jasper, Staatsbosbeheer: “De borden wijzen niet alleen de weg, maar dienen ook het belang van de natuur. Op sommige plekken zijn er meer voorzieningen voor recreatie, zoals bij het Putterbos. Op andere plekken krijgt de natuur de ruimte om te ontwikkelen en hebben de dieren in het bos een rustig leefgebied. Dit heet recreatiezonering.”

In de omgeving van Putten wordt naast de entree bij het Putterbos, gewerkt aan nog twee Veluwe-entrees: nabij Landgoed Schovenhorst en de Krachtighuizerheide.