De diaconie van de Andreaskerk houdt inzamelingsactie voor voedselbank middels een ‘drive-in’

Foto: Pixabay

De voedselbank Harderwijk-Ermelo-Putten biedt hulp aan gezinnen die in financiële nood verkeren. Ongeveer tweehonderd gezinnen maken hier gebruik van, maar er komen in deze onzekere tijd elke week meer gezinnen bij.

Bedrijven en supermarkten doneren hun overschotten, maar ook inzamelingen door scholen, kerken en organisaties zijn nodig om wekelijks de benodigde zesduizend producten (een pakket bevat ongeveer dertig artikelen) te kunnen uitdelen. Daarom houdt de diaconie van de Andreaskerk op zaterdag 27 juni een ‘drive-in’ op het terrein van de kerk. Tussen 10.00 uur en 12.30 uur staan vrijwilligers klaar om de producten in ontvangst te nemen. Belangstellenden kunnen inrijden vanaf de Voorthuizerstraat 14 en via de parkeerplaats het terrein weer verlaten. Uiteraard wordt er voldoende afstand van elkaar gehouden en is er geen fysiek contact.

Artikelen waar met name behoefte aan is zijn onder andere ontbijtkoek, beschuit, koffiepads, verpakte kaas, kuipje halvarine, pindakaas, pak vruchtensap, pak bloem en ontbijtgranen. Ook producten voor persoonlijke verzorging of cadeaukaarten van supermarkten zijn welkom. De cadeaukaarten worden gebruikt om verse producten aan te kunnen schaffen. Uiteraard zijn de vrijwilligers van de voedselbank ook erg blij met iedere financiele steun. Hiervoor staat een giftenpot bij het inleverpunt.