Biljartvereniging 2 Brothers vindt nieuw onderkomen in oude kantine van SDC Putten

Foto: Redactie

Onder toeziend oog van Albert de Bruin, voorzitter van SDC Putten, en een aantal bestuursleden van de biljartvereniging ondertekenden Geert Hoogerduijn, voorzitter van Biljartvereniging 2 Brothers en Wim Evers, penningmeester van de Stichting Sportaccommodatie SDC Putten, vanmorgen (woensdag 10 juni) een nieuw huurcontract. Dit bijzondere moment vond plaats in de prachtig verbouwde oude kantine van SDC, nu de nieuwe speelzaal van de BV 2 Brothers.

Vanaf eind 2019 moest Biljartvereniging 2 Brothers op zoek naar een nieuw biljartlocatie. Het lopende speelseizoen kon gelukkig wel worden afgewerkt in de locatie op de eerste en tweede etage van het gelijknamige grandcafé aan de Achterstraat. Beide etages krijgen echter een andere bestemming en dus werd gezocht naar een andere plek waar de vier biljarts van de biljartvereniging konden worden geplaatst. Door de nauwe relatie die vanwege de Puttense Sportfederatie en de Open Club-gedachte is ontstaan tussen het bestuur van BV 2 Brothers en SDC Putten duurde de zoektocht onverwacht kort. Bij het horen van de (nood)situatie die er voor de biljartvereniging was ontstaan, bood SDC direct aan dat (tijdelijke) huisvesting mogelijk was in de oude kantine van de club. De kantine stond immers al een flinke tijd leeg zonder bestemming.

Nadat duidelijk was geworden dat de ruimte zeer geschikt te maken zou zijn als permanente biljart-speelzaal, kon de verdere invulling worden geregeld. Afspraken werden snel gemaakt. De biljartvereniging huurt de ruimte voor de komende jaren en de verbouwing kon al vroeg in 2020 beginnen. De leden van de biljartvereniging hebben de ruimte met eigen handen volledig verbouwd, opgeknapt en ingericht. “We hebben nu een prachtige ruimte waar we erg blij mee zijn”, aldus Hoogerduijn. “De bedoeling was dat de ruimte aan het einde van het lopende seizoen (in mei) zou worden betrokken door de biljarters. De coronacrisis gooide echter roet in het eten en daardoor duurde het allemaal wat langer.” Vanaf 1 juli hopen de zesendertig leden van de biljartclub weer te mogen biljarten op de vijf carambole biljarttafels.

BV 2 Brothers heeft komend seizoen acht teams in de KNBB biljartcompetitie ingeschreven. Door de samenwerking met SDC hopen de biljarters hun sport ook meer uitstraling te kunnen geven aan sportende Puttenaren. De officiële opening van het nieuwe onderkomen zal in het najaar plaats vinden.

Het gaan inwonen van de biljartvereniging bij voetbalvereniging SDC Putten is een mooi voorbeeld van de samenwerking die is ontstaan door de komst van de Puttense Sportfederatie. Sportclubs in Putten weten elkaar daardoor beter te vinden en werken samen. Stimulans is ook de Open Clubgedachte waardoor verenigingen meer samenwerken op bepaalde thema’s en bestuurders elkaar op die wijze meer ontmoeten. Binnen de Puttense Sportfederatie wordt informatie gedeeld en ondersteunt men elkaar. In dit geval is er sprake van een echte win-win situatie.