Landstede Vakantieschool gaat door in de zomervakantie

Foto: Eigen foto

De komende zomervakantie gaat de Landstede Vakantieschool door. Leerlingen en studenten die bijvoorbeeld door de coronacrisis moeite hebben met Nederlands, Engels of rekenen en daarmee actief aan de slag willen, kunnen in Harderwijk en Zwolle terecht bij de Landstede Vakantieschool.

Natuurlijk worden bij de Vakantieschool de maatregelen op basis van de richtlijnen van de overheid in acht genomen en zal het onderwijs op anderhalve meter worden vormgegeven. De gezondheid van leerlingen, studenten en medewerkers staan daarbij voorop.

De Landstede Vakantieschool is bedoeld voor leerlingen in het voortgezet onderwijs, huidige mbo-studenten en andere belangstellenden die hun niveau van het Nederlands, Engels of rekenen willen verbeteren óf die zich extra willen voorbereiden op een vervolgopleiding of Proeve van Bekwaamheid. Deelnemers krijgen les in groepjes en er wordt ook deels zelfstandig gewerkt. Daarbij worden de deelnemers intensief begeleid door docenten en door studentassistenten die uitblinken in het vak waarvoor de deelnemer zich heeft aangemeld. Ook studenten en volwassenen waarvoor Nederlands niet de moedertaal is, hebben baat bij deze extra lessen. Landstede biedt deze mogelijkheid aan sinds 2012. Juist nu in de corona crisis kunnen deelnemers stof opfrissen of bijspijkeren.

De Landstede Vakantieschool wordt aangeboden op de Landstede locaties Westeinde 33 in Harderwijk en Rechterland 1 in Zwolle. In Harderwijk worden er lessen gegeven van maandag 17 augustus tot en met donderdag 27 augustus 2020 (aanmelden kan tot 7 augustus). In Zwolle kunnen belangstellenden zich aanmelden voor de periode van maandag 6 juli tot en met donderdag 16 juli 2020 (aanmelden is mogelijk tot 28 juni) of voor de periode van maandag 3 augustus tot en met 13 augustus 2020 (aanmelden kan tot 26 juli).

De sfeer tijdens de Landstede Vakantieschool is gezellig. Iedereen is namelijk gemotiveerd en gaat ambitieus aan de slag, terwijl het vakantie is. De lessen zijn elke dag van 9.00 uur tot 13.00 uur, waardoor de Vakantieschool ook te combineren is met een vakantiebaantje van gewoon ontspanning.

Voor Landstede-studenten en leerlingen van een vo-school van Landstede Groep is deelname gratis. Overige deelnemers betalen 50.00 euro. Op de eerste dag wordt door middel van een gesprek vastgesteld wat de leervragen van de deelnemer zijn. Daarna wordt er een persoonlijk leerprogramma opgesteld. Elk traject is maatwerk en de deelnemer ontvangt aan het eind van de cursus een certificaat.

Meer weten of aanmelden voor de Vakantieschool? Kijk op www.landstedembo.nl/vakantieschool of mail naar [email protected].