‘Jaaaa, Diermen is ook wakker en heel Hoef staat al voor het raam’

Voorzien van een karaoke set en een set microfoons fietsten twee clowns langs de diverse locaties van woonzorgcentrum De Schauw en Elim om samen met de bewoners in beweging te komen en hen wat gezelligheid te brengen.

“Joehoe….. Goedemorgen….. Daar zijn we weer… Gaat het goed allemaal”, riepen de clowns naar de ramen van Elim. “Waar is Diermen, slapen jullie nog?” Een bewoner stapt het balkon op en heeft er duidelijk zin in. Er verschijnen steeds meer bewoners voor de ramen. “Jaaaa, Diermen is ook wakker en heel Hoef staat al voor het raam. Kom maar naar buiten. We gaan lekker bewegen.” Al snel wordt de muziek gestart en begint het opwarmen met ‘Hallo allemaal’. Gevolgd door de kabouterdans van kabouter Plop. De zorgmedewerkers die binnen aan het werk zijn enthousiasmeren de bewoners en al snel staat eenieder te dansen. De twee clowns, welzijnsmedewerkers Vera Aalten en Esther Boute, vermaakten de bewoners op veilige afstand.

Vera en Esther leggen uit: “We doen dit nu voor de derde keer en mensen vinden het erg gezellig als we langskomen. We hebben onze komst aangekondigd door het sturen van een mailtje. Dus de medewerkers en de bewoners zijn op de hoogte van onze komst. We bezoeken vandaag diverse locaties. Iedere sessie sluiten we af met een speciaal lied voor de zorgmedewerkers. Vandaag is ons slotlied ‘Vrienden voor het leven’ van Gerard Joling en Jan Smit. Dan laten we een spandoek zien waarop te lezen staat ‘Wij zijn trots op jullie allemaal’.”