Bewoners van Elim werden verrast door Kwekerij Petersen en Kringloopwinkel Overnodig

Foto: A. Westphal-Kreeftmeijer

Kwekerij en tuincentrum A. Petersen kwam gisteren (donderdag 14 mei) met een kar vol plantjes naar woonzorgcentrum Elim. Met deze planten worden alle terrassen en balkons van de zes woningen bij Elim opgefleurd. Deze actie is mogelijk gemaakt door Kringloopwinkel Overnodig in samenwerking met Petersen.

Welzijnsmedewerkster Alita vertelt: “Omdat onze bewoners niet meer buiten kunnen zitten dacht ik dat fijn zou zijn als de balkons en terrassen voorzien worden van mooie plantjes. Dan kunnen onze bewoners toch genieten van het voorjaar. We hebben geinventariseerd hoeveel er nodig was om de terrassen en balkons van alle woningen op te fleuren en ik heb de mannen van de duofietsgroep gevraagd of zij hierin iets voor ons konden betekenen. Wijnand Zech, vrijwilliger van de duofietsgroep, heeft toen contact gezocht met Cornelis Klomp van Kringloopwinkel Overnodig en met de kwekerij van A. Petersen. Al gauw kwam er een prachtige samenwerking tot stand. Tijdens NL Doet zouden vrijwilligers onze terrassen op komen knappen maar ook dat ging door de uitbraak van het coronavrus niet door. Wijnand heeft afgelopen week ook nog ons terras opgeknapt en zijn vrouw heeft de ramen gelapt. We zijn erg blij met alles.” Alita vervolgt: “We hebben nu genoeg plantjes om alle terrassen en balkons op te fleuren. Bij De Schauw zijn de plantjes al eerder gebracht en de bewoners genieten daar zichtbaar van de planten.”

Wijnand Zech vult aan: “Alita vroeg of ik mee wilde denken om iets voor de bewoners van de woonzorgcentra in Putten te doen. Kringloopwinkel Overnodig wilde hier wel geld voor geven en Petersen wilde korting geven. En zo is het balletje gaan rollen. Volgende week worden ook de bewoners van woonzorgcentrum Norschoten in de bloemetjes gezet.”