Putten heeft weer een derde wethouder

Foto: Eigen foto

Zojuist (donderdag 19 maart) is de G. Koops door de gemeenteraad benoemd tot wethouder. Koops is daarmee de opvolger van wethouder Priem.

Koops is 62 jaar, getrouwd, vader van drie zoons en woonachtig in Bunschoten Spakenburg. Koops geldt als een ervaren bestuurder. Koops was in de periode 2010 -2019 wethouder in de gemeente Spakenburg. In deze periode had hij onder andere het sociaal domein, sport, economische zaken en milieu in zijn portefeuille. Ook was hij vanuit de regio Amersfoort lid van de stuurgroep RES (Regionale Energie Strategie). “Koops staat te boek als een verbinder pur sang. Bert is een warm en betrokken mens met oog voor de omgeving en met een heldere kijk op het openbaar bestuur. Een bestuurlijke routinier en dat is belangrijk binnen de omvangrijke portefeuille (sociaal domein, economie, sport, onderwijs, duurzaamheid en milieu) die Gerbert Priem achterlaat”, aldus Van den Heuvel, fractievoorzitter van de lokale ChristenUnie.

Elsenaar van het CDA heet Koops welkom in de gemeente. En hoopt dat hij, ondanks deze droevige periode, een fijne tijd hier krijgt. Hoogendijk van Gemeentebelangen laat een ander geluid horen. “De omvangrijke portefeuille was voor de vorige wethouder veel te zwaar. Hij is daarom opgestapt. De coalitie had de portefeuilles anders in kunnen delen, maar heeft daar niet voor gekozen. Laat Wij Putten eens wat meer verantwoordelijkheid nemen. Dan hadden we gewoon een wethouder aan kunnen trekken uit Putten. Uit het voorstel blijkt dat een kandidaat is voorgesteld van buiten Putten. Heeft de ChristenUnie dan geen kandidaten die uit Putten komen. Nu krijgen we een wethouder die wethouder was maar door een verstoorde relatie thuis kwam te zitten. Hij maakt gebruik van de wachtgeldregeling. Bunschoten lijkt dichtbij, maar dat is het niet. Waarom wil deze wethouder niet verhuizen naar Putten. Als je hier niet woont, geen boodschappen doet en geen deel uitmaakt van onze gemeenschap ben je te onzichtbaar in Putten. Ongetwijfeld krijgt deze wethouder de steun van de raad maar niet van alle partijen. Als lokale partij die midden in de Puttense samenleving staat verwachten we dat de wethouders ook deel uitmaken van de Puttense samenleving. Het past dan ook niet om in te stemmen met de benoeming van een wethouder die hier niet woont. Kunnen we het deze wethouder kwalijk nemen. Nee, zeker niet. De partij die hem nu voordraagt mag zich afvragen waarom niemand in Putten bereid is om namens de ChristenUnie het ambt van wethouder te aanvaarden. Dit is tekenend voor een college die volledig de weg kwijt is.”

Van den Heuvel geeft aan: “De fractie van de ChristenUnie heeft de stappen gezet die wij vonden te moeten te zetten. De heer Koops is geschikt om deze zware portefeuille te vervullen. Wij hebben het belang van Putten bovenaan gezet., Deze ervaren kandidaat kan dit aan.”

Na de stemming, met acht stemmen voor en twee stemmen tegen, is de benoeming van wethouder Koops een feit.