Raadsvergadering ging in aangepaste vorm door

Benoeming van wethouder Koops
Benoeming van wethouder Koops
Foto: Evelien van Drie

Ondanks het coronavirus ging de gemeenteraadsvergadering die vanavond (donderdag 19 maart) gepland stond toch door. Wel waren er enige maatregelen getroffen.

Zo was de normaal gesproken openbare vergadering deze keer niet toegankelijk voor publiek. Ook de pers mocht hierbij niet aanwezig zijn. Er mochten maximaal twee personen per fractie aan de raadsvergadering deelnemen en alleen de fractievoorzitters zaten aan tafel. De overige raadsleden zaten op de publieke tribune. Deze maatregel was getroffen om voldoende afstand tussen de raadsleden te bewaren.

Als belangrijkste agendapunt stond de benoeming van wethouder Koops op de agenda. Hierover is meer te lezen in een eerder geplaatst artikel.

Verder werden de jaarrekeningen 2016, 2017 en 2018 van het Bosbad en de bestemmingsplanwijziging Krachtighuizerweg 37A en B vastgesteld. Ook de uitgaven fractieondersteuning 2019 en verrekening voorschot 2020 werden vastgesteld. En de gemeenteraad besloot om een gezamenlijke aanbesteding van het accountantscontract 2021-2024 te doen via de inkoopsamenwerking Noord-Veluwe.